29. januar 2015.29. jan 2015.
PRVI SASTANAK PREDSTAVNIKA OKRUGA I NOVOG NAČELNIKA

SANITARNA SITUACIJA

Prošlog petka novoizabrani načelnik Mačvanskog upravnog okruga Dragoslav Milanović održao je sastanak sa predstavnicima opština i gradova koji su mu u nadležnosti. Ovom prilikom načelnik se prvi put sreo sa njima pa je susret iskorišćen i za upoznavanje. Glavana tema bilo je referisanje načelnice sanitarne inspekcije dr Borke Kokanović o tekućim problemima.
Pozvani su bili predstavnici svih osam opština i dva grada. Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, bio je službeno sprečen da dođe, ali je Milanović istakao da će o rezultatima sastanka biti pismeno obavešten. Predstavnici Krupnja i Ljubovije nisu se pojavili, iako je njihov dolazak bio očekivan.
-Prioritetne aktivnosti u narednom periodu su lociranje trenutno dva glavna žarišta. Još uvek u okrugu u dve opštine imamo vanrednu situaciju, u Malom Zvorniku i Krupnju. Tamo još uvek ni građani, ni državni organi nemaju redovan život i rad. Utvrdićemo segment mera koje se moraju preduzeti, a u moći su lokalnih samouprava i odgovarajućih područnih republičkih organa, pre svega, organa okruga i ministarstava zaduženih za otklanjanje tih posledica. Mislim da ćemo od ovog trenutka krenuti efikasnim putem u rešavanje spornih pitanja, naveo je Milanović.
Borka Kokanović razgovarala je sa prisutnima ukazavši im na trenutnu situaciju i primećene probleme. Govorila je o objektima vodosnabdevanja, bolničkim i ukupno zdravstvenim objektima, ponašanju u okviru tih delatnosti, kao i o situaciji uočenoj u okviru akcije nadzora po školama. Odgovarala je i na sva pitanja koja su joj prisutni predstavnici lokalnih samouprava postavljali.
-Situacija je trenutno pod kontrolom. Problemi koji postoje su odbijanje vakcinisanja dece i u okviru vodosnabdevanja, gde nije postupano po Zakonu kada su u pitanju zone sanitarne zaštite izvorišta, istakla je Kokanovićeva.
M.M.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa