29. januar 2015.29. jan 2015.
SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE BOGATIĆ

PITANjA VAN DNEVNOG REDA

Data saglasnost na predloženi Pravilnik o radu JKP Bogatić. Imenovani, Matija Milovanović, diplomirani pravnik iz Klenja, za v.d. direktora Direkcije za građevinsko zemljište, puteve i izgradnju opštine Bogatić i Dragica Tešić iz Bogatića za v.d. direktora Javnog komunalnog preduzeća Parking servis, na periode od po šest meseci
Prošlonedeljna sednica Skupštine opštine Bogatić, održana je uobičajeno u velikoj skupštinskoj sali od deset časova. Trajala je skoro pet časova, bez obzira na kratak dnevni red od pet tačaka.
Odbornike je najviše interesovalo imenovanje Matije Milovanovića, diplomiranog pravnika iz Klenja, po drugi put na šest meseci za vršioca dužnosti direktora Direkcije za građevinsko zemljište, puteve i izgradnju i Dragice Tešić za vršioca dužnosti direktora Javnog komunalnog preduzeća Parking servis Bogatić. Dosta se polemisalo oko toga, da li je ovo prvo zakonito, a u tim diskusijama najviše su učestvovali odbornici opozicije. Sekretar Skupštine Radenka Grujić je istakla da zakonitost njegovog imenovanja nije pitanje za Skupštinu. I na kraju su oboje, većinom glasova prisutnih odbornika imenovani na ove dužnosti. Milovanović se zahvalio na imenovanju, obećavajući još prisniji rad, dok Tešićeva nije prisustvovala sednici.
Odbornici opozicije postavili su i više drugih pitanja iz oblasti potrošnje budžetskih sredstava, pre svega, a interesovao ih je i poništeni konkurs o angažovanju radnika na obavljanju javnih radova. U svim slučajevima nastojali su da ukažu na kršenje zakona.

- Konkurs po ovom pitanju, objavljen u „Glasu Podrinja“ je poništen, jer je bio suprotan zakonskom opredeljenju Vlade Srbije da nikoga ne prima u radni odnos, mimo prethodne saglasnosti, objasnio je načelnik opštinske uprave Branko Danilović. On je rekao i da je raspisan mimo njegovog znanja i time praktično, skinuo svaku odgovornost sa svog imena, na čemu su pojedini odbornici uporno insistirali.
Većina diskusija sledila je mimo utvrđenog dnevnog reda, a u tome su prednjačili odbornici opozicije. Neki su zanemarili i činjenicu da se nalaze u skupštinskom domu, što podrazumeva i odgovarajući kodeks ponašanja, koji su zajednički usvojili.
Ovom prilikom usvojen je i predloženi pravilnik o radu JKP Bogatić i odluka o utvrđivanju doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa