29. januar 2015.29. jan 2015.
U MIŠARSKOJ GALERIJI OTVORENA IZLOŽBA VAJARADANETA UNČEVIĆA

ALBUM USPOMENA

Omaleni prostor Mišarske galerije prošlog petka bio je prepun meštana i gostiju koji su prisustvovali otvaranju izložbe vajara Daneta Unčevića, gradskog poverenika za Mišar. Želeći da, pored posla koji trenutno obavlja, sugrađanima ponudi i nešto više iz oblasti kulture tokom dve nedelje ovaj mladi umetnik uspeo je da sakupi oko 186 fotografija iz porodičnih arhiva mišarskih porodica od 1920. do 1955. godine.
- Želeo sam da napravimo nešto jedinstveno, da probudimo sentiment kod ljudi evocirajući uspomene na njihove pretke, ali i da se vratimo tradiciji u ovom brzom vremenu. Da se, na kraju krajeva, narod iskupi, uživa, razmeni priče, nađe nešto zanimljivo u ovim fotografijama, iskomentariše. Mislim da smo uspeli u tome jer smo udruženim snagama uspeli da sakupimo sve ove fotografije. Jako sam zadovoljan urađenim ““ rekao je Unčević.
Autorska izložba gradskog poverenika predstavlja nastavak projekta gradske uprave grada Šapca započet tokom prošle godine u cilju podjednakog približavanja sadržaja iz oblasti kulture svim meštanima na teritoriji grada.
Izložba o ljudima koji su deo mišarske prošlosti, ali i stub njene sadašnjosti, može se pogledati do 7. februara.
O. G.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa