29. januar 2015.29. jan 2015.
SAOPŠTENjE ZA JAVNOST

NEDOPUSTIVO PONAŠANjE

Vladimir Pavićević, narodni poslanik i član Nove stranke ne govori istinu
Narodni poslanik i član Nove stranke Vladimir Pavićević u jednom intervjuu za lokalne medije, objavljen dana 29.01.2015. godine izneo je niz stvari koje mi kao politička organizacija smatramo kao neiskrene prema našim sugrađanima jer one nisu istinite.
U intervjuu za lokalne novine gospodin Pavićević je izjavio „ Da je postao član Liberalno demokratske partije 2008. godine i da je stranku napustio 2009. godine jer je autoritarno ustrojena i da se sve ideje koje se pojavljuju tamo tumače kao pogrešne kao i da mu takvo političko delovanje deluje daleko od savremenog“. Zbog svega izrečenog, a u interesu naših sugrađana jer je ipak Pavićević kao član Nove stranke i narodni poslanik mi javnosti želimo da kažemo istinu kao što smo to uvek i radili.
Vladimir Pavićević je postao član Liberalno demokratske partije 2008. godine. Međutim, 2009. godine nije napustio LDP zato što je „stranka autoritarno ustrojena i zato što se sve nove ideje tumače kao opasnost“ već zato što je zamerao LDP da previše sarađuje sa Demokratskom strankom, jer je LDP u tom periodu sprečio rušenje vlade Demokratske stranke i dolazak antievropskih snaga na vlast.
Podsećamo i na to da je Vladimir Pavićević postao narodni poslanik upravo na listi Demokratske stranke 2014. godine, koju je toliko kritikovao i zbog koje je napustio LDP, ali mu nije smetalo da sa tom Demokratskom strankom izađe na izbore kako bi ostvario svoju ličnu ambiciju. LDP je uvek bio otvoren za nove ideje i predloge. Tome u prilog ide i činjenica da je Pavićević bio predsednik Programskog saveta Liberalno demokratske partije u okviru koga je formirao Savet za evropske integracije gde je imao punu slobodu u radu i kao rezultat rada Saveta izdate su „Evropske sveske“ i svakog četvrtka organizovan je „liberalni četvrtak“.
Zbog svega izrečenog u intervjuu za lokalne medije od strane narodnog poslanika Vladimira Pavićevića, smatramo da je dužnost svih aktera na političkoj sceni a naročito narodnih poslanika da govore istinu. Barem mi u Liberalno demokratskoj partiji smatramo da je istina najvažnija i zato želimo da obavestimo javnost o neiskrenosti i izgovorenoj neistini od strane Pavićevića člana Nove stranke zbog čega to najoštrije osuđujemo i smatramo da je ovakvo ponašanje narodnog poslanika nedopustivo i veoma daleko od savremenog narodnog poslanika spremnog da javnosti kaže istinu.
Liberalno demokratska partija

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa