29. januar 2015.29. jan 2015.
TEKVONDO KLUB ŠABAC

MATEJI ZLATO NA BOSNA OPEN G1

Proteklog vikenda u Sarajevu je održan prvi „Sarajevo Open 2015“ otvoreni međunarodni tekvondo turnir visoke G1 klase Evropske tekvondo unije. Ukupno je učestvovalo oko 530 takmičara iz nacionalnih reprezentacija i klubova iz preko 30 zemalja iz celog sveta. Za srpsku reprezentaciju iz tekvondo kluba “˜“™Šabac“™“™ su nastupili kadeti Mateja Vučinić, Marko Lazić, Stefan Vićentić, Dunja Sarić i juniorka Irena Đorić.
Mateja Vučinić je osvojio zlatnu a Irena Đorić bronzanu medalju . Ostali takmičari su imali dobre nastupe, ali im žreb nije bio naklonjen jer su u prvom ili drugom kolu izgubili mečeve od prvih nosioca u grupi koji su kasnije bili osvajači zlatnih medalja.
- Mateja Vučinić je osvajanjem zlatne medalje u Sarajevu koja mu donosi deset bodova sa međunarodnih turnira, skoro sigurno obezbedio svoje mesto u reprezentaciji Srbije za odlazak na Evropsko kadetsko prvenstvo koje će biti održano u Francuskoj ove godine početkom jula meseca. To je za tekvondo klub Šabac izuzetna vest jer je posle Marka Markovića to naš drugi takmičar za odlazak na ovo Evropsko. Irena Đorić je svojom bronzom potvrdila svoj dosadašnji siguran status juniorske reprezentativke Srbije u ovoj godini.
Predstojećeg vikenda se u Antaliji u Turskoj održava prvo zvanično Evropsko prvenstvo za decu i tu će nastupiti naši pioniri Uroš Belanović i Vukašin Karavidić. Naš mladi tim nastavlja da sakuplja dragoceno međunaradno iskustvo i ređa uspehe koji će, nadamo se, biti sve značajniji, rekao nam je Jovan Dedić trener tekvondo kluba “Šabac“.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa