5. februar 2015.5. feb 2015.
U OŠ „NIKOLAJ VELIMIROVIĆ“ ODRŽANO OPŠTINSKO TAKMIČENjE IZ FIZIKE

USPEŠAN START

Protekle subote u OŠ „Nikolaj Velimirović“ mladi fizičari iz osnovnih škola sa teritorije grada Šapca uspešno su startovali na Opštinskom takmičenju. Od sto dvadeset učenika šestog, sedmog i osmog razreda na Okružno takmičenje, koje će se održati 7. marta takođe u „Nikolajevoj“ školi, plasiralo se njih trideset četvoro. I ovoga puta domaćin je, na osnovu postignutih rezultata, pokazao da sa pravom poslednje dve godine nosi titulu najbolje škole po broju osvojenih nagrada na Republičkom takmičenju iz fizike.
- Drago nam je što smo uspešno otvorili ovogodišnju sezonu opštinskih takmičenja jer je fizika prvi predmet sa kojim se kreće u takmičenja. Ove godine je to nešto ranije bilo nego prethodnih godina. Pribojavali smo se kako će biti jer se i raspust nedavno završio. Nije bilo puno vremena. Međutim, rad koji je prethodio takmičenju doneo je izuzetne rezultate. Ponosni smo i na naše učenike koji su osvojili dvadeset jedno mesto. Ove godine, što je izuzetak, osmaci su bili veoma aktivni tako da je bilo i onih sa osvojenih sto bodova. Deca su spremna. Očekujemo slične rezultate i na Okružnom. Iskreno, očekujemo dobre rezultate i na Republičkom takmičenju ““ rekla je direktorka Vesna Živanović.
U prilog ovim činjenicama ide i uspeh sedmaka Dušana Miškovića koji se takmičio sa osmacima osvojivši prvo mesto sa sto postignutih bodova. Zajedno sa svojim drugarima ali i učenicima osnovnih škola „Stojan Novaković“, „Janko Veselinović“, „Jevrem Obrenović“, „Laza K. Lazarević“, „Nata Jeličić“, „Majur“, „Kralj Aleksandar Karađorđević“ iz Prnjavora i „Jovan Cvijić“ iz Zminjaka, i iz drugih opština, svoje znanje pokazaće na Okružnom takmičenju na koje se do sada plasiralo oko devedeset učesnika.
O. G.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa