5. februar 2015.5. feb 2015.
ODGOVOR NA DEMANTI DIREKTORA JKP “STARI GRAD“ ŠABAC

ZADOVOLjNI BRZOM REAKCIJOM

Pokret za Šabac Zelenih Srbije je izuzetno zadovoljan brzom reakcijom direktora JKP “Stari Grad“ Šabac posle konferencije za medije Zelenih Šapca održane 2.2.2015. godine na kojoj se govorilo o problemima u oblasti upravljanja komunalnim otpadom na teritoriji Grada Šapca. Želimo da pozovemo i JKP “Stari Grad“ i inspekcijske službe i ostale nadležene organe Gradske uprave Grada Šapca i sve savesne građanke i građane u beskompromisnu borbu sa nelegalnim i nesavesnim odlaganjem otpada, nesanitarnim deponijama i smetlištima u cilju zaštite životne sredine i zdravlja stanovništva. U cilju boljeg informisanja javnosti pozivamo direktora i menadžment JKP “Stari Grad“ da na uvid stave sledeće informacije:
Da li će pokrenuti akciju boljeg informisanja stanovništva o mogućnostima besplatnog odlaganja građevinskog i zelenog otpada i o mogućnostima bezbednog odlaganja leševa uginulih životinja sa ciljem sprečavanja uvećanja postojećih i nastanka novih smetlišta?
U sklopu učešća u Projektu Regionalna deponija Srem-Mačva koji je finansiran iz programa Evropske unije „Edžchange 4“ navedite na kojim lokacijama u Šapcu je postavljeno planiranih deset reciklažnih ostrva, koliko sredstava je utrošeno u te svrhe, koliko sortiranog otpada je prikupljeno i na koji način je stanovništvo upoznato sa programom primarne separacije otpada i mogućnošću da se kroz učešće u ovom programu mogu umanjiti računi za komunalne usluge?
Da li je za odlaganje zelenog otpada na javnoj površini u naselju Triangla dobijeno pismeno odobrenje JP za upravljanje građevinskim zemljištem i da li je prilikom formiranja ove nesanitarne deponije uzeto u obzir da stanovnici susedne ulice Bože Milanovića nisu priključeni na vodovodnu mrežu već koriste vodu iz privatnih bunara?
Dr med. Dejan Pavlović, predsednil

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa