Berza

  • aero 833 ▲ 3,48%
  • jesv 6.350 ▲ 0,95%
  • kmbn 3.280 ▲ 0,06%
  • mtlc 1.900 ▼ -2,06%
  • niis 690 ▲ 1,47%
  • tigr 51 ⚫ 0,00%
  • trbg 4.400 ▲ 15,79%
  • trgom 955 ▲ 0,32%
  • vbse 2.950 ▲ 5,77%
  • vpdu 24.001 ▼ -9,45%
(5. februar 2015.)
SAOPŠTENjE ZA JAVNOST

UDRUŽENjE RODITELjA

Udruženje roditelja đaka osnovnih i srednjih škola, pozdravlja gest gradonačelnika Šapca, kojim je izašao u susret zahtevu više stotina meštana Lipolista i vratio doktorku Milu Marinković u ambulantu Lipolist.
Koristimo ovu priliku da podsetimo gradonačelnika Šapca Nebojšu Zelenovića, da je njegovom prethodniku, Milošu Miloševiću, uz svakodnevne proteste, pre više od godinu dana predata peticija 7.000 roditelja i građana Šapca, sa samo jednim zahtevom ““ da se režim promene smena u osnovnim školama vrati na prethodni. Tada nam je Milošević obećao da će sve uraditi što je u njegovoj moći i uticati na direktore škola da vrate stari način rada škola i promena smena, što je i uradio ““ prosledivši takav zahtev direktorima osnovnih škola. Nakon jednog meseca vraćanja režima rada škola u nekadašnje stanje, na sastanku direktora šabačkih osnovnih škola doneta je odluka da se više ne poštuje zahtev tadašnjeg gradonačelnika i škole su nastavile sa radom protivno interesu učenika i njihovih roditelja.
Protestovali smo, potpisivali peticiju, obraćali se predsedniku Vlade Srbije, Ministarstvu prosvete, Školskoj upravi Valjevo, sindikatima zaposlenih u obrazovanju, direktorima osnovnih škola... Nažalost, jedino što smo dobili bile su uvrede ministra prosvete i njegove načelnice Školske uprave Valjevo, koji su se prema učenicima, roditeljima i građanima Šapca ophodili sa nipodištavanjem, jer je zakonska odredba o promeni smena za šabačke škole i učenika bila obavezujuća, dok za mnoge druge sredine nije bila.
Nakon svega toga, tokom prošle godine, direktorke šabačkih osnovnih škola ponovo su izabrane za direktorke na period od četiri godine, a da nijedna nije odgovarala pred učenicima, roditeljima i građanima Šapca, za sve ono što su uradile tokom prošle godine. Čak ni „čuvena“ direktorka osnovne škole u Šapcu, koja je roditeljima zabranila ulazak u školu. Čak ni ona...
Pitamo gradonačelnika Šapca Nebojšu Zelenovića, da li smo svi mi, koji smo potpisali peticiju, manje vredni od meštana Lipolista i njihovih opravdanih zahteva?
Udruženje roditelja đaka osnovnih

Najnoviji broj

7. novembar 2019.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa