5. februar 2015.5. feb 2015.
IZMEĐU REDOVA

EDUKATIVNO AMPLICIRANjE

Ove zime mnogo je kojekakvih predavanja na kojekakve teme, a sve to što se nekada zvalo seminari sada su to izvesne radionice. Doduše umne. Pa sa jednog takvog skupa poručili a zabeležili oni koji su to pratili da su prilikom edukacije predavači našim poljoprivrednicima, to jest seljacima, ukazivali kako da ampliciraju evropskim fondovima. Tako rekoše. Jes“™ da su naši seljaci sve obrazovaniji i to još jevropejski, al“™ da su baš dotle aplicirali da pojme i aplikacije, e je...
U Srbiji ove zime vlada i epidemija malih boginja. Izgleda da ćemo i mi Srbi konačno preležati dečje bolesti.
“Bolesnici, lopovi, ološ, đubre“... i još kojekake pogane reči biće izbačene iz vokabulara, da ne kažemo izražavanja naših narodnih poslanika, najavila je predsednica srpske skupštine. Pa kako će onda uopšte ti fini ljudi da besede kada im uskraćuju rečnik.
Vlada odlučila da proda čak hiljadu i po što svojih što automobila raznih republičkih agencija i ostalih institucija. Predložila je da isto to učine i javna preduzeća po varošima širom Srbije. Eto ti ga sad. Em što će oni koji su se do sada vozili u tim autima biti mrzovoljni jer će koristiti svoj ili gradski prevoz, em će bes iskaliti na onima koji su se do sada snalazili kako znaju i umeju da stignu do odredišta.
Ako ovako nastave, u budućnosti neće moći da na“™vataju ljude za te odgovorne funkcije u vlasti, pa i one malo niže. Nema službenog auta, nema vozača, nema ni dnevnica, nema više ono idi mi dođi mi, neće biti ni tamo amo, nema ni gizdanja u vlast i još koješta. Pa šta će im onda funkcije. Kome i kako da je prikažu i pokažu.
A može se desiti da te aute kupe baš oni koji su od te iste države apili kojekakve pare. Pa mu to onda dođe na isto!
Branko Jelić

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa