5. februar 2015.5. feb 2015.
AtaŠe za kulturu Ambasade Japana u Šapcu

PROGRAM STIPENDIJA

Prezentacija programa stipendija Vlade Japana, namenjenih maturantima, studentima, postdiplomcima i profesorima, održana je prošlog petka u Šabačkoj gimnaziji. Učenici su imali priliku da saznaju detalje konkursa, ali i da čuju pojedinosti o uslovima života i obrazovanja u Japanu. Prezentaciji je prisustvovao i ataše za kulturu Ambasade Japana u Srbiji Juićiro Omori.
Predstavnici Grada Šapca: Dejan Živanović, pomoćnik gradonačelnika, i Ana Marinković, načelnica Odeljenja za društvene delatnosti, priredili su prijem u Gradskoj kući za gosta iz Japana, što je bila prilika da u ime građana izraze zahvalnost za pomoć koju su stanovnici bratskog grada Fuđimija uputili Šapcu tokom poplave u maju prošle godine.
Kako je istakao Dejan Živanović, pomoćnik gradonačelnika Šapca, prijateljstvo dva grada dugo 33 godine dobar je osnov za saradnju u raznim oblastima.
- Moj zadatak je, između ostalog, da u Japan pošaljem informaciju o potencijalima Srbije u oblastima privrede, kulture, obrazovanja i sporta, i zato je boravak u Šapcu dragocen. Prijateljske i bratske veze Fuđimija i Šapca obogaćuju odnose Japana i Srbije, naglasio je Juićiro Omori.
U ime Kluba prijateljstva Šabac ““ Fuđimi, Ivan Jelić uručio je gostu iz Japana zahvalnicu za angažovanje u prikupljanju humanitarne pomoći za nastradale u majskoj poplavi.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa