5. februar 2015.5. feb 2015.
RADOVI NA IZGRADNjI BAZENA ODVIJAJU SE PO PLANU

BAZEN GOTOV U JUNU

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović posetio je prošlog petka gradilište zatvorenog bazena u Šapcu. Svi radovi odvijaju planiranim tempom, a prema rečima izvođača, kompletan objekat biće u potpunosti pokriven do kraja februara.
Šabački bazen polako ali sigurno, dobija novi izgled. Radovi se odvijaju prema planiranoj dinamici, sa kojom je upoznat i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenovć koji je prošlog petka posetio gradilište.
- Prezadovoljan sam dosadašnjim rezultatima. Vidim da radovi dosta dobro napreduju, iako je loše vreme. Ljudi rade punim intenzitetom, zatvara se bazen spolja, postavljaju se spoljni zidovi. Sve ide po planu, nadam se da će čitav posao biti okončan u roku, do juna. Komisija koju sam formirao svakodnevno posećuje gradilište, uvereni smo da će sve biti onako kako je i dogovoreno, naveo je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.
Bazen je početkom januara pokriven, a izvođači nastavljaju radove kako na spoljašnjosti, tako i u unutrašnjosti objekta.
- Trenutno se izvode radovi na postavljanju spoljašnjih panela i montaži svetlosnih traka. Pored toga, obavljaju se i instalaterski radovi kao i malterisanje unutrašnjosti bazena, rekao je Nenad Živanović, direktor firme „In tehnik“koja predvodi konzorcijum koji je pobedio na tenderu za rekonstrukciju i dogradnju zatvorenog bazena.
Vrednost kompletnih radova je, prema ugovoru, 300 miliona dinara. Preostali iznos novčanih sredstava, od 400 miliona dinara, koliko je prikupljeno emisijom obveznica, jednim delom biće iskorišćen za izgradnju pristupnog puta, postavljanje priključaka i nadzorne radove, dok će o korišćenju preostalih sredstava odlučivati Skupština grada Šapca.
- Grad je emitovao obveznice u vrednosti od 400 miliona dinara jer je takav bio plan, pošto nismo mogli da znamo kakvu cenu ćemo dobiti na tenderu. S obzirom da je cena koja je postignuta značajno povoljnija, deo novca iskoristićemo za preuređenje prostora oko bazena. O iznosu novca koji preostane po otvaranju bazena odlučivaće Skupština grada. Novac kojim budemo raspolagali biće usmeren u skladu sa potrebama građana Šapca, a o njegovoj nameni odlučivaće se u institucijama grada, rekao je Zelenović.
Izvođači radova očekuju da se do kraja februara postave svi paneli i da bazen spolja bude u potpunosti zatvoren. S obzirom na dinamiku radova, oni su uvereni da će kompletan posao biti realizovan u skladu sa ugovorom, odnosno da će bazen na raspolaganju građanima biti u junu.
M.Maksimović

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa