12. februar 2015.12. feb 2015.
MINISTARSTVO ODBRANE

VOJNa EVIDENCIJa

Ministarstvo odbrane sprovodi uvođenje u vojnu evidenciju mladića rođenih 1997. godine.
Služenje vojnog roka u Srbiji nije obavezno od 2011. godine. Sa druge strane, uvođenje u vojnu evidenciju predstavlja zakonsku obavezu, te je opšti poziv mladićima rođenim 1997. godine da se evidentiraju u vojnom odseku deo ispunjavanja zakonskih propisa.
-Opšti poziv važi od 2. do 27. februara. Nakon toga, Centar ministarstva odbrane u Šapcu slaće pojedinačne pozive regrutima na kućnu adresu, kako bi ispunili ovu zakonsku obavezu. Regruti sa područja Šapca mogu se javiti u kasarnu „Cerski junaci“ svakog radnog dana od 9 do 14 sati, dok se osobe sa područja opštine Bogatić koja podležu uvođenju u vojnu evidenciju mogu javiti u prostorije Opštine Bogatić, svakog četvrtka od 9 do 14 sati. Mladići prilikom evidencije treba da ponesu ličnu kartu, ili uverenje o državljanstvu i izvod iz matične knjige rođenih. Regruti koji žive u inostranstvu mogu se upisati u vojnu evidenciju u diplomatsko-konzularnim predstavništvima naše države u zemljama u kojima trenutno borave. Uvođenje u vojnu evidenciju je zakonska obaveza, za razliku od služenja vojnog roka, te omladinci ne treba da strahuju da se jave u resorne centre i regulišu ovu obavezu, kažu u Centru ministarstva odbrane u Šapcu.
Muškarcima rođenim 1984. godine na kućnu adresu su stigla obaveštenja o prevođenju u rezervni sastav Vojske Srbije, što takođe predstavlja samo ispunjavanje zakonske forme , i nema veze sa služenjem vojnog roka.
M.S.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa