(12. februar 2015.)
U KRUPNjU U MARTU

ZAVRŠNICA FUTSAL DEČJE LIGE SRBIJE

Posle uspešno organizovanog Božićnog turnira u futsalu, Krupanjci će imati priliku da još jednom, u Sportskoj hali, uživaju u majstorijama najboljih igrača malog fudbala i to u najmlađim uzrasnim kategorijama, a ponovo u organizaciji Fudbalske Akademije RAĐ iz Krupnja.
Naime, Fudbalska Akademija RAĐ iz Krupnja je dobila organizaciju završnice takmičenja za prvaka Futsal dečje lige Srbije. U konkurenciji, nekoliko većih gradova, Krupanj je, zbog dobre organizacije Božićnog turnira i dečje lige, dobio poverenje Fudbalske Futsal Asocijacije (FFA). Pa će na osnovu toga, u dva vikenda početkom marta, ugostiti prvake futsal liga za decu iz nekoliko gradova-regiona gde su se igrale futsal lige, i to u generacijama od 2007. do 1998. godišta i dve kategorije devojčica.
Turnir će se igrati četiri dana, odnosno dva vikenda, i to: 28. februar/01. mart i 07/08. marta, tako što će se svakoga dana takmičiti po 3 generacije. U svakoj od 11 kategorija, za naslov Pobednika Futsal dečije lige Srbije, takmičiće se od 4 do 6 ekipa, koje su u svojim regionima osvajali šampionske titule a dnevno će se odigravati oko 20 utakmica. Na kraju svakog takmičarskog dana, organizovaće se i svečana dodela nagrada i priznanja za najuspešnije klubove i pojedince.
Tako će krupanjska publika imati priliku da vidi preko 50 ekipa svih uzrasta i kategorija iz desetak gradova Srbije, kao i veliki broj najvećih talenata futsala. Pored ekipa iz Krupnja i Loznice, na završnom turniru učestvovaće i ekipe iz Beograda, Niša, Subotice, Vršca, Šapca, Valjeva, Vrnjačke i Mataruške banje itd...
Organizator očekuje veliku zainteresovanost za ovaj događaj, ne samo u Krupnju, već i celom regionu, zbog činjenice da će ovo biti jedan od najvećih sportskih događaja u Krupnju u poslednjih nekoliko godina i zbog toga što će ljubitelji fudbala i futsala imati mogućnost da na jednom mestu vide veliki broj mladih talenata iz cele Srbije. Očekuje se da će Krupanj u dva vikenda posetiti preko 1.000 gostiju iz cele Srbije i preko 500 takmičara. A da će turnir svakodnevno pratiti od 500 do 1.000 gledalaca.
Pored toga, turnir će biti i medijski propraćen a završnici će prisustvovati i veliki broj poznatih i značajnih gostiju iz sveta sporta, a posebno fudbala i futsala.
Organizator priprema i druge propratne aktivnosti, zanimljivosti i nagrade za takmičare i publiku kako iz Krupnja i okoline, tako i goste iz drugih gradova.
- Dobijanje organizacije završnice za prvaka Srbije u futsalu mlađih kategorija je za nas jedan veliki uspeh i priznanje zbog činjenice da Akademija RAĐ, praktično postoji tek nešto više od tri meseca. Sa druge strane ovo je i velika obaveza i odgovornst za nas, kako bi poverenu organizaciju sproveli na najvišem mogućem nivou. Tim pre što će pomenuti događaj, po broju učesnika, gostiju i značaju biti jedan od najvećih sportskih događaja u našoj opštini poslednjih nekoliko godina, a organizovaće ga grupa mladih ljudi sa prosečnom starošću, manjom od 25 godina.
Završnica za prvaka Srbije u malom fudbalu, nije samo značajan događaj za Akademiju već i za celu opštinu, iz ekonomskih i raznih drugih razloga, jer će privući veliki broj gostiju a isto tako i odlična prilika za turističke radnike da iskoriste mogućnost za kontakt sa sportskim klubovima i mogućnost poboljšanja sportskog turizma u narednim godinama.
A.V.

Najnoviji broj

22. oktobar 2020.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa