12. februar 2015.12. feb 2015.
SAOPŠTENjE

Probudi se, Jorgovanka!

Pokret Dveri je ispred Narodne banke Srbije održao pres-konferenciju na otvorenom kako bi javnost podsetio na zahtev za smenu guvernera NBS Jorgovanke Tabaković.
Razlozi za ovaj zahtev su njena odgovornost za haos u javnim finansijama Srbije, privilegovan položaj stranih banaka i uvozničkog lobija i potpuno prepuštanje domaće privrede i građana na milost i nemislost zelenaškim dugovima.
Dok vlasti u Grčkoj govore o nelegitimnim dugovanjima proizašlih iz zelenaških kredita, dok u Mađarskoj sve kredite i dugovanja prebacuju u forinte, dok u Hrvatskoj država otplaćuje dugove za 60.000 najsiromašnijih svojih građana ““ Jorgovanka Tabaković već mesec dana spava i ne oglašava se o potrebi da se 22.000 porodica naših građana koji su zaduženi u švajcarskim francima zaštite.
Jorgovanka Tabaković je guverner Narodne banke Srbije. Da joj pojasnimo ““ to je centralna banka Srbije a ne monetarni odbor koji radi u interesu MMF,Svetske banke i EU. Da joj opet pojasnimo ““ to je centralna banka Srbije koja se zove „narodna“ ““ dakle, mora da deluje u interesu naroda koji živi u Srbiji a ne da ima guvernera koji se ponaša kao agent interesa stranih banaka.
Ušuškana ogromnom platom i drugim privilegijama Jorgovanka već mesec dana spava i ne oglašava se u trenutku kada se širom Evrope menja ekonomska i finansijska paradigma. Zato joj Dveri poručuju: Probudi se Jorgovanka i radi svoj posao, štiti interese građana Srbije ili idi sa mesta guvernera Narodne banke Srbije!
Dveri

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa