12. februar 2015.12. feb 2015.
Razmotrena reŠenja za snabdevanje pijaĆom vodom

ŠTO BRŽE DO REŠENjA PROBLEMA

Izgradnja seoskog vodovoda trajno rešenje za grupu naselja severnog dela opštine Bogatić
Na sastanku Štaba za vanredne situacije opštine Bogatić i stručnjaka Rudarsko-geološkog fakulteta iz Beograda, razmotrena su rešenja za normalizaciju snabdevanja zdravom pijaćom vodom u Crnoj Bari i okolnim mestima. Mačva je područje bogato vodom ali sa velikim problemom kvaliteta, koji se mora rešiti u što kraćem roku zajedničkim naporima i uz neophodna materijalna ulaganja.
- Izvršiće se analiza postojećeg stanja i utvrditi lokacije sa zdravom pijaćom vodom. Trajno rešenje će biti otvaranje lokalnog vodovoda za grupu naselja u severnom delu opštine Bogatić- rekao je dr Milojko Lazić, redovni profesor Rudarsko-geološkog fakulteta u Beogradu.
Vrši se analiza stanja i pripremaju se konkretni projektni zadaci za normalizaciju snabdevanja zdravom pijaćom vodom u mesnim zajednicama Crna Bara, Glogovac, Sovljak i Salaš Crnobarski. Dugoročni cilj je pronalaženje trajnog rešenja kvalitetnog vodosnabdevanja na području cele opštine Bogatić.
- Prioritet je bušenje novih arteskih bunara sa zdravom pijaćom vodom u Crnoj Bari. U planu je izgradnja seoskog vodovoda za grupu naselja, koji će biti deo sistema vodovodne mreže JKP Bogatić - rekao je Nenad Beserovac, predsednik opštine Bogatić.
Nakon istraživanja i pripreme dokumentacije, stručnjaci sa Rudarsko-geološkog fakulteta će doneti zaključke i odrediti gde će se bušiti novi bunari sa bakteriološki i hemijski ispravnom vodom.
(Zvanična internet prezentacija

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa