12. februar 2015.12. feb 2015.
UDRUŽENjE GRAĐANA “KORAK“

ASFALTIRANjE CENTRA MAJURA

Prigradsko naselje Majur broji oko 7. 000 stanovnika. Kroz centar naselja prolazi saobraćajnica koja je nekada bila deo regionalnog puta, a koja je i dan-danas okosnica saobraćaja kojom Šapčani putuju u pravcu Loznice i Bogatića, kao i sela na ovim putnim pravcima. Pored ovoga, kao i u svim naseljima ovoga tipa, svi javni objekti su smešteni u centru naselja (Dom, Mesna kancelarija, samoposluga, pošta, pijaca, fudbalsko igralište, osnovna škola, dečje zabavište, crkva, ambulanta, apoteka“¦), tako da svi meštani, gotovo svakodnevno, imaju potrebu da zbog raznih poslova dođu u centar naselja.
Deo kolovoza u ulici Svetog Save, na potezu od fudbalskog igrališta do centra Majura, je u jako lošem stanju. Asfalt je ispucao, sa mnogo “zakrpa“ udarnih rupa, a u njega su urezani kolotrazi kao posledica kretanja teških teretnih vozila i autobusa. “Ležeći policajci“ su većim delom oštećeni, iz njih vire armaturne žice i predstavljaju mesta na kojima je lako moguće oštetiti pneumatike na motornim vozilima. Kako nema ugrađenih ivičnjaka ne zna se jasna granica između saobraćajnice, trotoara i površina namenjenih za parkiranje vozila, naročito ispred Doma i Osnovne škole.
Poseban problem predstavljaju i pogrešno postavljeni “ležeći policajci“ u nišama izgrađenim za autobuska stajališta. Umesto na njihovom početku, “ležeći policajci“ su postavljeni na njihovom kraju, tako da veliki broj automobila, smatrajući da “ležećih policajaca“ u ovim nišama nema, a pokušavajući da izbegnu one oštećene na glavnom putu i oštećeni asfalt oko njih, voze kroz ove niše. Zbog ove pojave su naročito ugrožena deca koja čekaju autobus.
Zbog svega navedenog, kao i potrebe da se poveća bezbednost svih učesnika u saobraćaju, a naročito dece u zoni škole, pokrenuli smo inicijativu da se:
1.Obnoviti asfaltni kolovozni zastor u ulici Svetog Save u Majuru, na potezu od fudbalskog igrališta do centra naselja.
2. Ugrade novi, gumeni ili plastični, “ležeći policajci“.
3. U nišama na saobraćajnici, izgrađenim za potrebe autobuskih stajališa, ležeći policajci ugrade na početku ovih niša.
4. Između saobraćajnice i trotoara ugrade ivičnjaci, kako bi se jasno razdvojile površine namenjene za kretanje pešaka od onih namenjenih za saobraćaj motornih vozila.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa