12. februar 2015.12. feb 2015.
Predsednik UO Doma zdravlja Šabac dr Branko VujkoviĆ

pacijent najvaŽniji

Predsednik Upravnog odbora Doma zdravlja Šabac dr Branko Vujković istakao je, gostujući u emisiji “ Vesti plus“ TV Šabac, napore koje ova zdravstvena ustanova i svi zaposleni ulažu kako bi obezbedili redovan rad u svim ambulantama, uprkos značajnom nedostatku lekara i tehničara.
- Niko neće ostati uskraćen za ostvarivanje prava na zdravstvenu zaštitu. To praktično znači da će u svim našim ambulantama biti lekara, a svi naši sugrađani će moći da dobiju adekvatnu uslugu. Naravno da je jako teško u uslovima kada je trinaest lekara otišlo ili u penziju ili u inostranstvo, organizovati rad. Kao što znate mi smo uputili zahtev resornom Ministarstvu zdravlja i Komisiji za odobravanje zapošljavanja i nadamo se pozitivnom odgovoru. Grad je spreman da finansira zapošljavanje deset lekara i deset tehničara, pa ne vidim nikakvu prepreku tome, ukoliko nam je svima najvažniji pacijent. Mi ćemo učiniti sve da u narednom periodu razgovaramo i sa nadležnim državnim sekretarima u nameri da im predočimo sa kakvim problemima se suočavamo. Kadrovski plan Doma zdravlja predviđa 545 zaposlenih, a u našoj ustanovi radi nešto više od 500 ljudi, što praktično znači da prostora ima, samo su potrebni razumevanje potreba građana i dobra volja, posebno posle spremnosti Grada da finansira rad naših doktora i tehničara ““ rekao je dr Branko Vujković, predsednik UO Doma zdravlja Šabac.
Dr Vujković je ukazao na značaj profesionalnog i posvećenog rada, što je verifikovano kroz akreditaciju ove ustanove na period od sedam godina.
-Svakako da to ilustruje sa kojom ozbiljnošću i odgovornošću se radi u našoj ustanovi. To našim sugrađanima garantuje da će adekvatno moći da ostvare svoje pravo na bezbednu i kvalitetnu zdravstvenu zaštitu. Prostora za unapređenje uvek ima, pa ćemo na tome raditi i u narednom periodu, kroz različite projekte. Dostupnost zdravstvene zaštite povećaćemo kroz projekat „Lekar na kućnom pragu“, a nastojimo da obezbedimo i veći broj ekipa u SHMP. Očekujemo početak skrinunga kolorektalnog i karcinoma grlića materice, što je važan segment u našem radu, ako imamo u vidu prevencije i promocije zdravlja ““ rekao je dr Vujković.
(Internet prezentacija Doma zdrа

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa