8. april 2010.8. apr 2010.
KONTINUIRANA EDUKACIJA MEDICINSKIH RADNIKA

BEZ VELIKE MUKE DO BODOVA

Neophodne bodove za obnovu licence, kako tvrde zdravstveni radnici iz Šapca, moguće skupiti ne napuštajući grad bez većih materijalnih izdataka
Do sada smo bili na četiri seminara. Dolazili su profesori iz Beograda, predavači su bili i lekari iz naše ustanove. Sve troškove je snosio Dom zdravlja- kaže doktorka šabačke službe Hitne pomoći Sanja Mihailović.
-Uplašili smo se u početku da će to biti nešto mnogo strašnije. Da ćemo jako teško skupiti potrebne bodove. Međutim ispostavilo se da je sve, bar kod nas, jako dobro organizovano, pa je blagovremeno istaknut i raspored predavanja do juna- nadovezuje specijalista urgentne medicine dr Slavica Dugonjić.
Po njihovim rečima, pomenut raspored pored imena predavača, podrazumevaju broj bodova koje određeni seminar nosi kao i da li je oganizovan isključivo za lekare, sestre, ili predavanju mogu prisustvovati svi zdravstveni radnici. Predloženi seminari su besplatni. Na ovakav način je omogućeno da u skladu sa vremenskim mogućnostima i interesovanjem zaposleni u šabačkom Domu zdravlja bez dodatnih materijalnih troškova steknu 12 “internih bodova“. Druga polovina, “eksterni bodovi“ se obezbeđuje međusobnom saradnjom zdravstvenih institucija.
- Po postojećim pravilima potrebno je da se na godišnjem nivou skupi 24 boda. Dvanaest u okviru institucije u kojoj smo zaposleni i još toliko u drugim zdravstvenim ustanovama ili seminarima koji se organizuju širom Srbije. Mi u Šapcu možemo te eksterne bodove zaslužiti i prisustvujući predavanjima koje organizuje Regionalni zavod ili Opšta bolnica. Za par dana je najavljen seminar u šabačkom Zavodu za javno zdravlje i učešće na njemu nosi 5 bodova. U maju se organizuju “Lazini dani“. U dva dana biće pet predavanja koja nose veliki broj bodova. To je sve potpuno besplatno, iziskuje samo malo više lične angažovanosti i vremena ““ističe Slavica Dugonjić...

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa