12. februar 2015.12. feb 2015.
KOCELjEVA

ČETVRTA VINARSKA DEGUSTACIJA

Svetog Trifuna, kao svoju krsnu slavu, obeležile su proteklog vikenda mnoge koceljevačke porodice koje potiču iz Kamenice i Goločela. Ovog sveca slave i vinogradari, vinari i gostioničari.
U subotu je bilo veselo i raspevano u krčmi “Ruski car“ u Koceljevi, gde se četvrtu godinu za redom obeležava dan Svetog Trifuna. Kafana je bila prepuna vinara i ljubitelja vina iz ovog kraja i okoline. Uz večeru i druženje vinari su bili u prilici da među sobom, kako kažu potpuno nepristrasno, izaberu najboljeg proizvođača, među 25 uzoraka donetih na ocenjivanje.
Žiri u sastavu Boško Jurišić, Mihailo Paunović, Veran Antić, Milan Brodarić i Dragan Paunović odlučili su da titulu najboljeg vinara u kategoriji belih vina dodele Ranković Vladi-Kreki i Vinariji Pusula Miličinica. Takođe, ova vinarija je uz vinara Boru Kovačevića takođe ponela epitet najbolje u kategoriji roze.
Najveća konkurencija bila je među crnim vinima. Za šampiona je proglašen Saša Avramović. Zlatne medalje pripale su i Bošku Jurišiću i Vinariji Pusula, srebrne Draganu Đuriću i Pavlu Birtaševiću dok su treće mesto zauzeli vinari Dušan Jović i Jovan Jevtić. Svi su nagrađeni prigodnim nagradama koje su obezbedili brojni sponzori a druženje uz pesmu i vino trajalo je do duboko u noć.
U organizaciji četvrte vinarske degustacije uz vlasnika krčme “Ruski car“ učestvovala je i PZ “Agrovoćar“ Koceljeva.
V.B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa