12. februar 2015.12. feb 2015.
OPŠTINA VLADIMIRCI: POSAVOTAMNAVSKA SREDNjA ŠKOLA

ZAVRŠETAK DOMA UČENIKA

Po svemu sudeći stignu li sredstva nadležnog ministarstva Dom učenika srenje Posavotamnavske škole trebalo bi naredne školske godine da primi prve stanare.
- Mi se iskreno nadamo da će sredstva od oko 30 miliona dinara biti na raspolaganju da bi se završili radovi kojih nije ostalo mnogo, ali su prepreka da uglavnom uređen Dom bude u funkciji. To bi značilo puno i opštini, ali uz učenike sa ovih prostora optimalne uslove bi dobili i učenici sa strane koji ispune uslove boravka. Za sada je bitno da potrebna sredstva stignu na raspolaganje školi kako bi se do juna radovi kompletirali, a od septembra učenici i uživali u novom Domu koji je veliki korak za našu opštinu, očekivanja su predsednika opštine Vladice Markovića.
Škola koja ima oko 750 učenika i koja radi puno na stvaranju što boljih uslova za život i rad učenika dobiće i Dom sklope li se kockice.
- Oko 180 učenika imaće optimalne uslove za život i rad tako da smo svi ubeđeni da bi se sve veći broj mladih opredeljivao za ovu školu a samim tim i za život u Vladimircima. To opet sobom nosi brojne pomake u kvalitetu života i, to bi bilo ostvarenje sna onih koji su stvarali ovu ustanovu, ali koji i samim Vladimircima žele boljitak i život idilične sredine poželjnim za mnoge, nada se predsednik opštine.
Bude li sreće i para eto školskog centra koji će Domom učenika biti kompletan i meta za kvalitetno školovanje, pošto je podosta toga u tom smislu urađeno.
Dom učenika je rađen po Evropskim standardima i u tom smislu daje vrhunske usluge kojima nedostaje nekoliko bitnih segmenata koji se daju uraditi do juna, da ova prelepa građevina zablista punim sjajem.
Dom se nalazi u kompleksu sportsko plivačkog centra koji uz bazen i igrališta što za veliki što za male sportove mami pažnju par godina sve većeg broja posetioca sa strane. Ostvari li se i želja da zaživi geotermalna bušotina i donese banju u Vladimirce koji bi, nadaju se svi u opštini treba to da postane u pravom smislu reči.
S.K.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa