8. april 2010.8. apr 2010.
MINISTAR POLjOPRIVREDE SAŠA DRAGIN U RASADNIKU RUŽA MILANA I ACE TOPALOVIĆA U LIPOLISTU

KAPA SRPSKOJ POLjOPRIVREDI

Pomažu individualna poljoprivredna gazdinstva, a ne tajkune. Lokalne samouprave treba da utvrde prioritete, koje će Ministarstvo pomoći, rekao Dragin
Šabac sa okolinom ima velike potencijale, a Okrug i grad treba da uz pomoć Ministarstva poljoprivrede podstaknu gradnju tz. pilot projekata koji bi omogućili učešće svih zainteresovanih. Tako se najbolje realizuje i širi dobar projekat, naravno sve uz prateću zakonsku regulativu, lokalno angažovanje i međunarodnu prezentaciju, rekao je Saša Dragin ministar poljoprivrede, prošlog utorka u razgovoru sa domaćinima rasadnika ruža Milana i Ace Topalovića u Lipolistu.
- Srbija ima širok spektar mogućnosti. Počev od klimatskih do zemljišnih uslova. Treba ih iskoristiti racionalno u proizvodnji hrane, poštujući specifičnosti terena, a one su izrazite i brojne, poručio je Dragin.
On je naglasio da će Ministarstvo pomoći hladnjačarima, ako se oni udruže u sistem javnih skladišta. Time bi poljoprivrednici najviše dobili, blagovremenom i korisnom naplatom, kad njima najviše odgovara, svojih predatih proizvoda. Oni su po pravilu u sezoni kada se ubiraju najjeftiniji.
Ministar poljoprivrede smatra da ne postoji haotično stanje u stočarstvu.
- Postoje samo tržišni mehanizmi koji su u nekim prilikama štetni za proizvođače. Oni koji imaju veliku i ugovorenu proizvodnju, krizu manje osećaju i lakše podnose, kaže Dragin...

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa