12. februar 2015.12. feb 2015.
Donacije Vlade Japana

OpŠtini Krupanj 144.000 evra

Prošlog četvrtka, 12. februara 2015. godine potpisani su ugovori o donacijama sa ambasadom Japana , a po kojima će osnovna škola ,,Borivoje Ž.Milojević“ Krupanj dobiti 66.000 evra za rekonstrukciju toplovoda i zamenu unutrašnje stolarije, a Dom zdravlja Krupanj će u vrednosti od 78.000 evra dobiti potpuno opremljeno ambulantno vozilo i rendgen aparat.
Osnovne škole „Borivoje Ž. Milojević“ iz Krupnja i „Radoje Domanović“ iz Paraćina i Srednja škola „Mladost“ iz Petrovca na Mlavi, kao i domovi zdravlja iz Krupnja i Uba, dobiće donacije ukupnom iznosu od 306.941 evra, zahvaljujući donaciji Vlade Japana. Na konferenciji za novinare u Pres sali Vlade Republike Srbije ambasador Japana Masafumi Kuroki i direktori obrazovnih i zdravstvenih ustanova potpisali su ugovore. Ugovore o donacijama sa ambasadorom Kurokijem potpisali su Dragana Veljković, direktorka Osnovne škole „Radoje Domanović“ iz Paraćina, Jadranka Cvetković, direktorka Srednje škole „Mladost“ iz Petrovca na Mlavi, Dragan Blagojević, direktor Osnovne škole „Borivoje Ž. Milojević“ iz Krupnja, kao i direktori domova zdravlja iz Krupnja i Uba Petar Petrović i Biljana Nikolić.
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dr Srđan Verbić izrazio je zadovoljstvo donacijama i naglasio da je vrednost donacija za učenike ovih škola, kao i one koji u školama rade nemerljiva.
- Vlada Japana od 1999. godine pokrenula blizu 200 projekata za osnovne potrebe stanovništva, kroz koje su donirana ogromna sredstva, i to u one oblasti koje su građanima najvažnije ““ obrazovanje, socijalna i zdravstvena zaštita i životna sredina- rekao je ministar Verbić i zahvalio se na izuzetnoj i dragocenoj pomoći koju Japan nesebično i dosledno pruža sve ove godine.
Prema njegovim rečima, kroz ove donacije u iznosu od 168.991 evra, Osnovna škola „Radoje Domanović“ iz Paraćina će rekonstruisati sistem za grejanje, kao i Osnovna škola „Borivoje Ž. Milojević“ iz Krupnja. U ovoj školi biće zamenjena i vrata, dok će Srednja škola „Mladost“ iz Petrovca na Mlavi rekonstruisati salu za fizičko vaspitanje.
I ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar zahvalio se na donaciji Vladi Japana, uz konstataciju da će „doprineti boljem i kvalitetnijem sistemu zdravstvene zaštite građana“
Ambasador Japana Masafumi Kuroki izjavio je da će i dalje nastaviti da ulažu u škole, domove zdravlja, gerontološke centre radi poboljšanja uslova života stanovništva, ali i da pomažu u oporavku od poplava.
- Vlada Japana od 1999. godine kroz projekte za osnovne potrebe stanovništva uložila više od 10 miliona evra- naveo je ambasador Kuroki i najavio novi projekat pomoći Republici Srbiji preko Programa za razvoj Ujedinjenih nacija u iznosu od skoro četiri miliona dolara. Ukupan iznos japanske pomoći Republici Srbiji , od 1999. godine je više od 460 miliona evra.
U ime građana Paraćina, Petrovca na Mlavi, Krupnja i Uba zahvalili su se predsednici opština Saša Paunović, Radiša Dragojević, Rade Grujić i Darko Glišić.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa