12. februar 2015.12. feb 2015.
PREPOZNAT DOBAR RAD „KARITASA“

LICENCA ZA USLUGU POMOĆ U KUĆI

Posle 15 godina aktivnog rada na unapređenju socijalne zaštite, šabački „Karitas“ dobio zvaničnu licencu za obavljanje poslova iz ove oblasti
Posle uspešno okončanog projekta „Rehabilitacija“, koji se odnosio na pomoć ugroženima posle poplava, „Karitas Šabac“ nastavlja sa pružanjem usluga iz oblasti socijalne zaštite, po čemu je ova organizacija dobro poznata. Rešenjem nadležnih organa, institucionalizovana je njihova usluga kućne nege.
- Dobili smo licencu za uslugu pomoći u kući. Ove aktivnosti spadaju u korpus usluga socijalne zaštite, kojom se već dugo bavimo. Bili smo začetnici vaninstitucionalne socijalne zaštite, i 15 godina bavljenja ovim poslom dobili smo licencu za pružanje ovih usluga, što nam mnogo znači. Ispunili smo sve uslove koje je postavilo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i početkom godine smo zvanično dobili licencu. To je veoma važno zbog procesa razvoja socijalne zaštite u Srbiji, jer je planirano da od 2016. godine svi pružaoci usluga iz ove oblasti biti u obavezi da imaju licencu za poslove koje obavljaju. U ovom trenutku sprovodimo projekat „Podrška prevenciji rezidencijalnog tretmana osoba sa intelektualnim i mentalnim smetnjama, gde bitan deo zauzima upravo pomoć u kući i aktiviranje dnevnog boravka za ove ljude. Veliku podršku pružaju nam eminentni stručnjaci iz Italije, koji nam prenose svoja znanja i iskustva iz ove oblasti, što nam dosta znači u ovom trenutku, kaže direktor „Karitas Šabac“ Miroljub Nikolić.
U organizaciji „Kartisa Šabac“ i konzorcijuma socijalnih kooperativa “C.O.S.M.“ iz Italije od 9. do 11. februara 2015. godine u sali crkve Svetih apostola Petra i Pavla održana je stručna obuka u oblasti zaštite mentalnog zdravlja u zajednici. Grad Šabac je partner “Karitasa“ na projektu, a pozdraljajući učesnike obuke i predavače gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović je istakao da je Grad spreman da unapređuje sistem zdravstvene i socijalne zaštite u svom domenu kako bi unapredio kvalitet života najugroženijih građana.
M.S.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa