12. februar 2015.12. feb 2015.
Poseta Drenovcu

OBNOVA NASIPA PRIORITET

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović i njegovi saradnici u sredu su posetili Drenovac. Pored razgovora sa novoizabranim članovima Saveta mesne zajednice, oni su obišli i gradskog poverenika kako bi se uverili kako teče proces preregistracije poljoprivrednih gazdinstava. Pošto sve ide kako treba, a i meštani pozitivno reaguju na odluku da se gradski poverenik aktivno uključi u ovaj proces, Zelenović je istakao značaj da se građanima kroz gradsku administraciju štedi vreme. On je dodao i da je Drenovac veoma bitan za Šabac, i da će u narednom periodu novi Savet mesne zajednice imati veliku ulogu u tome šta će u Drenovcu biti urađeno. On je ponovio da sa Vladom Srbije razgovara o šest tačaka koje nisu urađene a u nadležnosti su države i da se nada da će uskoro biti pronađeno pravo rešenje. Među tim tačkama je i hitna rekonstrukcija nasipa koja je prioritet, kako Drenovac, a samim tim i ostala sela i grad ne bi strahovali od mogućih poplava u budućnosti.
Inače, grad Šabac je u prethodnih 13 godina u Drenovac uložio 162 miliona i 540 hiljada dinara. Najviše novca, 146 miliona je investirano u putnu infrastrukturu i to: put Drenovac u dužini od 1,2 km, put Drenovac-Čevrntija 9,4 km, put Obilaznica - nasip 600 m, put Obilaznica Drenovac 1,5 km.
U održavanje nekategorisanih puteva i asfaltiranje više ulica u Drenovcu uloženo je skoro devet miliona dinara. Renovirano je tamošnje izdvojeno odeljenje OŠ “Nata Jeličić“ za šta je iz gradskog budžeta utrošeno oko četiri miliona i 300 hiljada dinara. Skoro milion dinara utrošeno je na izgradnju niskonaponske mreže i javne rasvete u Drenovcu.
B.I.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa