19. februar 2015.19. feb 2015.
U KANCELARIJI ZA MLADE GRADA ŠAPCA ODRŽAN SASTANAK SAVETA UČENIČKIH PARLAMENATA

KREATIVNO DRUŽENjE SREDNjOŠKOLACA

Savet učeničkih parlamenata srednjih škola održao je u ponedeljak redovni sastanak u Kancelariji za mlade grada Šapca. Formiran od strane Kancelarije za mlade prošle školske godine sa ciljem da se unapredi njihov rad, ali isprate i učeničke aktivnosti, Savet je i ovoga puta razmatrao ideje koje će se realizovati u narednom periodu.
- Mogu da kažem da smo aktivni, redovno se okupljamo i smišljamo zajedničke aktivnosti. Meni je zaista drago što se mladi odazivaju i na ovakve sastanke i uopšte na bilo kakve organizacije i događaje koje Kancelarija za mlade organizuje. Pre svega, najbitnije je da oni sami dobijaju nove ideje, zajedno smišljaju aktivnosti koje će se realizovati u njihovim školama ““ rekla je Naila Mehmedović, direktorka Kancelarije za mlade.
Osluškujući želje svojih drugara predstavnici Učeničkih parlamenata trude se da se što bolje organizuju različita društvena ali i sportska dešavanja.
- Trudimo se maksimalno da ispoštujemo svaki dogovor koji imamo ovde, ali i da ispunimo što više očekivanja koja ljudi imaju od nas. Tako nas u Tehničkoj školi očekuje organizacija prolećnog turnira. Takođe, svake godine organizujemo razne predstave za Dan zaljubljenih, Novu godinu, Dan borbe protiv side, duvanskog dima, Dane zdravlja i slično. Trudimo se da realizujemo što više akcija ali i da u sve to uključimo i druge škole. Nemamo neke posebne ciljeve. Jednostavno malim koracima dolazimo do nekih velikih dešavanja ““ dodala je Dunja Gajić, predsednik Učeničkog parlamenta Tehničke škole.
Nedavna akcija učenika Ekonomsko-trgovinske škole pokazala je istrajnost mladih u nameri da sredinu u kojoj borave veći deo dana učine mnogo zanimljivijom i prijatnijom.
- U toku je realizacija organizovanja razglasne stanice. Namera nam je da svaka učionica dobije po jedan zvučnik kako bi na malim i velikom odmoru učenici mogli da slušaju muziku ali i dobiju određena obaveštenja. S tim u vezi u planu nam je i organizovanje Novinarske sekcije čiji će članovi praviti priče iz kulture, nauke, i svega onoga što će biti zanimljivo svim učenicima u školi. Takođe, u našoj školi imamo i razne sekcije poput Dramske gde učenici u saradnji sa profesorima pripremaju predstave, recitacije za Dan škole. Na taj dan mi obično podelimo i nagrade onima koji su osvojili značajna mesta na takmičenjima iz različitih predmeta ““ istakla je Katarina Knežević, predsednik Učeničkog parlamenta Ekonomsko-trgovinske škole.
- Katalog koji smišljamo za naše buduće srednjoškolce mnogo će im značiti jer će tako imati neki uvid u svoje dalje školovanje. Lakše će izabrati školu koju žele da upišu. Što se tiče naših sastanaka sa Nelom veoma smo aktivni. Kancelarija za mlade nam dosta pomaže jer se učenici srednjih škola međusobno druže, a kao drugo dešavaće se neke stvari u gradu koje svima nama znače. Kada su u pitanju aktivnosti učenike najviše zanimaju društvena dešavanja, organizacija žurki, sportskih turnira i slično. Rado se odazivaju ““ naglasila je Andrijana Grujić, predsednik Učeničkog parlamenta Hemijske i stručne tekstilne škole.
Planirani Katalog za srednjoškolce trebao bi već u aprilu, maju da bude podeljen budućim srednjoškolcima tako da će na lakši način uspeti da popune svoju listu želja.
Jedna od zajedničkih aktivnosti, koja će se realizovati u narednom periodu, je Katalog srednjih škola namenjen budućim srednjoškolcima. Mali maturanti, svršeni osnovci, moći će da se putem ovog zajedničkog kataloga informišu o svim srednjim šabačkim školama. To će biti svojevrsna preporuka učenika za buduće učenike srednjih škola.

O. Gavrilović

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa