19. februar 2015.19. feb 2015.
PRIJEM ZA DRUŠTVO SRPSKO-AZERBEJDžANSKOG PRIJATELjSTVA

SARADNjA U OBOSTRANOM INTERESU

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović organizovao je prošlog utorka prijem za predstavnike Društva srpsko-azerbejdžanskog prijateljstva. Na sastanku je bilo reči o privrednoj saradnji šabačke regije sa Azerbejdžanom, ali i jačanju o kulturnih, obrazovnih i naučnih veza između dve zemlje.
Jedna od zemalja koje tokom poslednjih nekoliko godina neguju čvrste veze sa Srbijom je Azerbejdžan. Predstavnici Društva srpsko-azerbejdžanskog prijateljstva boravili su u utorak u Šapcu, gde su sa gradonačelnikom Šapca i lokalnim privrednicima razgovarali o uspostavljanju saradnje u najrazličitijim oblastima.
- Veoma smo zadovoljni prijemom u Šapcu. Ovde smo naišli na odlučnost ljudi, koji su spremni nešto da urade i da pokrenu stvari i da kontakt sa Azerbejdžanom bude uspostavljen na pravi način. Svoje ideje predstavnici vaše privrede i lokalne samouprave izneće nam na sastanku zajedničke Privredne komore Srbije i Azerbejdžana, već sledeće nedelje u Beogradu. Želimo da investitore iz Azerbejdžana upoznamo sa vašim potencijalima, rekao je Zoran Sam, predsednik Društva srpsko-azerbejdžanskog prijateljstva.
Povezivanje investitora iz Kavkavskog regiona sa lokalnim samoupravama širom Srbije je ohrabrujući znak, istakao je gradonačelnik Nebojša Zelenović. Šabac će sledeće nedelje predstaviti privredne potencijale predstavnicima zajedničke Privredne komore koja okuplja preduzetnike iz dve države.
- Postoji dobra prilika za obe strane. Kako za investitore iz Azerbejdžana da ulažu u Srbiju, a je se nadam i u Šabac, tako i za naše privrednike. Oni mogu da ponude svoje usluge iz različitih oblasti privrednicima u Azerbejdžanu, rekao je gradonačelnik Šapca.
Sa potencijalima šabačke firme „Galeb grupa“, predstavnike Društva srpsko-azerbejdžanskog prijateljstva upoznala je direktorka Nataša Marković, koja je i članica Saveta za praćenje privrednih kretanja na području Šapca.
- Možemo da im ponudimo širok spektar naših proizvoda, kao i usluge iz oblasti uvođenja i održavanja fiskalnih kasa. Azerbejdžansko tržište je novo za nas, ali sa svakako velikim potencijalima. Šansu za uspeh na njemu ne vidi samo naša firma, već i ostale kompanije koje su članice Privrednog saveta u Šapcu, navela je Markovićeva.
Iz dosadašnjeg iskustva, Azerbejdžanci su najviše zainteresovani za otvaranje zajedničkih firmi sa partnerima iz Srbije. Šansu za izvoz u Kavkaski region imaju poljoprivrednici, pre svega stočari, ali i predstavnici drugih privrednih grana, poput građevinarstva, jer ovaj sektor u Azerbejdžanu u poslednjih nekoliko godina doživljava pravu ekspanziju.
M.Maksimović

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa