19. februar 2015.19. feb 2015.
SEDNICA URBANISTA SRBIJE

RAZGOVARANO O BITNIM TEMAMA

Prošlog petka u Šapcu je održana zajednička sednica Predsedništva Udruženja urbanista Srbije i Saveta Salona urbanizma. Nakon pozdravnih reči gradonačelnika Šapca Nebojše Zelenovića, direktora JUP „Plan“ Šabac Đorđa Mihailovića i predsednika Udruženja urbanista Srbije Dušana Minića, pristupilo se dnevnom redu.
Predsednik Saveta Salona Slavica Ferenc navela je da Udruženje urbanista Srbije ima običaj da se nekoliko puta godišnje sastaje i da se te sednice održavaju u različitim gradovima u Srbiji. Objasnila je da se na njima uglavnom razmenjuju iskustva i problemi iz struke.
Sednica u Šapcu bila je prva u ovoj godini.
-Dogovaramo se kako da organizujemo međunarodni naučno ““ stručni skup, Letnju školu urbanizma, gde se pripremaju veoma interesantne teme. Najverovatnije će biti održana u Kragujevcu 14., 15. i 16. maja. Govoriće se o urbanoj politici, šta dalje sa urbanizmom u budućnosti i koja je perspektiva naše delatnosti i preduzeća. Događa se da urbanistička preduzeća u Srbiji zapadnu u finansijsku krizu. Imaju poslove, ali je naplativost veoma teška. Druga tema se odnosi na Zakon o planiranju i izgradnji i prateće zakone. Prema tom zakonu građevinske dozvole treba da se izdaju za 28 dana. To je veoma dobro, a videćemo kako će se pokazati u praksi. Ujedno razgovaramo i o međunarodnom Salonu urbanizma koji bi ove godine trebalo da se održi u Nišu, rekao je Dušan Minić.

M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa