19. februar 2015.19. feb 2015.
ČAČANSKA BANKA

SIGURNOST I POVERENjE IZNAD SVEGA

Čačanska banka u Šapcu počela je sa radom 2007. godine, u poslovnim prostorijama koje su smeštene u Karađorđevoj ulici 77. Filijala od samog početka nudi celu paletu usluga Čačanske banke: depozitno ““ kreditne i garancijske poslove, domaći i međunarodni platni promet, obavlja devizno - valutne i menjačke poslove, poslove elektronskog bankarstva, izdaje Visa i Dina platne kartice.
Kada kao građanin ili pravno lice dođete u neku banku, čini se da su razlike minimalne: nude se slične usluge, slični su uslovi kreditiranja, svuda je prisutno ljubazno osoblje. Ipak, razlika postoji.
Prema rečima Srđana Petrovića, direktora filijale Čačanske banke u Šapcu, Čačanska banka je jedna od najprepoznatljivijih na tržištu kada je reč o kreditima za energetsku efikasnost.
- Brza i efikasna realizacija kreditnih zahteva, rezultat je našeg dugogodišnjeg iskustva na polju finansiranja energetski efikasnih projekata.Ulaganje u ovakve projekte se isplati u kratkom roku, a poboljšanjem energetske efikasnosti domova, ostvaruju se uštede u ukupnim troškovima života, ali bez narušavanja njegovog komfora. Krediti se odobravaju na rok do 84 meseca, uz nominalnu kamatnu stopu od 7,5% godišnje i učešće od 30% od vrednosti investicije, pa tako, ukoliko je vrednost investicije 3.000 evra, uz učešće od 900 evra, klijent ima obavezu da na kraju perioda otplate od 60 meseci vrati iznos od 2.518,03 evra - ističe direktor šabačke filijale Čačanske banke.
Širok je spektar namene ovih kredita, od izolacije stambenog prostora, zamene stolarije, do krupnijih investicija kao što su ugradnja toplotnih pumpi, revitalizacija grejne mreže, ugradnja solarnih panela.
Osluškujući zahteve građana i maksimalno se trudeći da izađe u susret njihovim potrebama, Čačanska banka je u svoju ponudu uvrstila gotovinske kredite i kredite za refinansiranje po povoljnijim uslovima.
- Zbog velikog interesovanja građana, mi smo promotivnu ponudu gotovinskih kredita i kredita za refinansiranje produžavali u dva navrata. Povoljniji uslovi kreditiranja trajaće do kraja aprila i građani koji u ovom periodu apliciraju za kredit moći će da se zaduže po znatno nižim kamatnim stopama, uz niže troškove obrade kredita i duže rokove otplate. U zavisnosti od svojih potreba, klijenti mogu uzeti kredit u minimalnom iznosu od 100.000 dinara, na rok do 84 meseca, po fiksnoj kamatnoj stopi od 14,9% godišnje u toku prve dve godine, odnosno po referentnoj kamatnoj stopi uvećanoj za 7% godišnje do kraja otplate kredita. Na konkretnom primeru, to bi značilo da ukoliko klijent uzme kredit od 100.000 dinara, na period od 60 meseci, ukupan iznos za povraćaj biće 140.275,21 dinar“ kaže Petrović.
U šabačkoj filijali Čačanske banke poslove obavlja devet obrazovanih ljudi, koji su uvek spremni da odgovore na sva pitanja i otklone sve nejasnoće koje klijenti imaju u vezi sa finansijskim uslugama.
- Zadatak svakog zaposlenog je da u svakom trenutku bude na raspolaganju klijentu i da bude njegov lični finansijski savetnik. Jednom izgrađeni kvalitetni poslovni odnosi, garancija su dugoročne poslovne saradnje. Novac je koristan, ali ako nije pravilno usmeren, može puno da vas košta. Zato su sigurnost i poverenje u bankarskom poslu iznad svega- zaključuje Srđan Petrović.
Uspešna saradnja sa Čačanskom bankom
Prema rečima Ivana Jankovića, klijenta Čačanske banke, uspešna saradnja sa Bankom potvrđena je korišćenjem kredita za uštedu energije.
- Kredit za uštedu energije investirao sam u kupovinu toplotne pumpe (voda-voda), kao i u izolaciju svog stambenog prostora. Iskreno, nisam bio siguran da li treba da uđem u ovakav kreditni aranžman, ali uštede koje su rezultirale ovakvim ulaganjem, koje su bile evidente na računima u decembru i januaru mesecu, potpuno su opravdale moju investicionu odluku. Zahvalio bih zaposlenima iz Čačanske banke na stručnoj pomoći, brzini i ekspeditivnosti u realizaciji ovog kredita ““ kaže Janković.
Maksimalna posvećenost klijentima
Bitno je znanje, profesionalan pristup i maksimalna posvećenost svakom klijentu. Važno je dobro poznavati potrebe klijenata, jer samo tako možete pružiti pravi finansijski savet, upozoriti klijente na probleme i pratiti njihov razvoj - kaže Srđan Petrović, direktor Filijale Čačanske banke u Šapcu. Petrović takođe ističe da je ključna prednost Čačanske banke u ličnom pristupu zaposlenih svakom klijentu i brzini usluge, odnosno mogućnosti da se za kratko vreme realizuje zahtev klijenta za određenom finansijskom uslugom.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa