19. februar 2015.19. feb 2015.
SAOPŠTENjE ZA JAVNOST GRADSKOG ODBORA NOVE SRBIJE

NENAJAVLjENO POVEĆANjE USLUGA VRTIĆA

Predškolska ustanova “Naše dete“ Šabac, u skladu sa politikom aktuelne lokalne vlasti, nenajavljeno i retroaktivno je povećala cene usluga vrtića, za većinu mališana u našem gradu.
O čemu se, sem o želji da u ovom gradu ne žive deca, radi? Lokalna vlast donela je odluku da svima, bez obzira na status, visinu primanja, broj dece, uvede jednu i jedinstvenu cenu mesečne usluge od 4.800 dinara po detetu. I ti, uvećani računi su roditeljima podeljeni 23. februara, a račun je uvećan za prethodni mesec, januar. Polazeći od toga da je većina roditelja ugovor sa PU „Naše dete“ potpisalo u septembru, uz jasno utvrđivanje međusobnih prava i obaveza, zanima nas gde se u ugovoru nalazi stavka u kojoj je predviđeno da se cena, retroaktivno može promeniti u bilo kom momentu.
Moramo reći, i da će, za jedan deo naših sugrađana, cena biti smanjena za nekih 900 dinara. Radi se, naravno, o sugrađanima sa najvišim primanjima, i njima, kao i uvek, naša lokalna vlast spremna je i spretna, da izađe u susret.
Pozivamo lokalnu vlast da odmah stopira račune izdate, retroaktivno, za januar ove godine, ozbiljno proceni posledice ovakve odluke i konačno upodobi svoje odluke stanju u kome se naš grad i mi građani Šapca nalazimo. Pod uslovom, naravno, da im je cilj da u ovom gradu i za nekoliko godina žive ljudi i rađaju se deca.
Gradski odbor NS Šabac, Božidar Kk

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa