19. februar 2015.19. feb 2015.
KONFERENCIJA ZA MEDIJE DEMOKRATSKE STRANKE SRBIJE

BESPOTREBNO RASIPANjE I POTROŠENI KADROVI

Privremeni odbor Demokratske stranke Srbije održao je u utorak konferenciju za štampu sa temom predstojećeg zasedanja lokalne Skupštine. Posebnu pažnju posvetili su tačkama koje se odnose na naknade članova nadzornih odbora javnih preduzeća i na neka kadrovska rešenja.
-Naknade za članove nadzornih odbora javnih preduzeća iznosiće 15.000 dinara za predsednike, 10.000 za članove iz lokalne samouprave i 5.000 za članove iz redova zaposlenih. To je duplo više u odnosu na naknade za članove upravnih odbora. Gradskoj vlasti nedostaje sluha za nagomilane probleme i dugove građana. Svi su osetili povećanje januarskih računa za grejanje. DSS apeluje na lokalnu vlast da ne rasipa bespotrebno novac poreskih obveznika, nego da naknade za članove nadzornih odbora, smanji na nivo naknada za članove upravnih odbora, rekao je predsednik Privremenog odbora DSS dr Aleksandar Pavlović.
Pavlović navodi da na dnevnom redu Skupštine ima i tačaka po kojima se vidi da lokalna vlast nema ni rešenja ni kadrove. Prema njegovim rečima, stalne su zamene članova nadzornih odbora i Gradskog veća, što govori da su se kadrovi potrošili. Pavlović se nada se da će oni umeti to da iskoriste na lokalnim izborima sledeće godine.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa