26. februar 2015.26. feb 2015.
DESIĆ STIGAO DO MINISTARSTVA

FALSIFIKOVANA REGULARNOST

Ne smiruju se tenzije nakon izbora za Savet Mesne zajednice Desić. Koalicija koja je na vlasti u gradu proglasila je ubedljivu pobedu u ovom pocerskom selu sa 315 birača. Srpska napredna stranka reagovala je saopštenjem u kom su tvrdili da su izbori neregularni, jer je po podnošenju ostavke predsednika Saveta mogao da zameni samo član koji je bio drugi po redu po broju osvojenih glasova. Nakon toga Zajedno za Srbiju organizuje konferenciju na kojoj pokazuju zapisnik sa potpisima članova Saveta u kom se navodi da svi podnose ostavku i traže nove izbore. Međutim, SNS raspolaže izjavom u kojoj se tvrdi da su pominjani Zapisnik i potpisi na njemu falsifikovani.
Na konferenciji za medije SNS održanoj u utorak novinarima su podeljene kopije i Zapisnika i izjave, ali i Prijave koju je Upravnom inspektoratu Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave podneo član stranke Dragan Jelić.
-Gradonačelnik tvrdi da su ovi izbori redovni i raspisani po zakonu. Mogu to da demantujem, jer su se oslanjali na falsifikovana dokumenta. Podneo sam prijavu Upravnom inspektoratu nadležnog Ministarstva i nadam se da će svi učesnici u ovome krivično odgovarati, rekao je Jelić.
Prema rečima dr Dejana Lazića, dokumenta do kojih su došli nedvosmisleno pokazuju da su potpisi članova Saveta MZ Desić falsifikovani i da je prekršen Zakon. Lazić ističe da Zapisnik sa sporne sednice pobija Izjava u kojoj članovi Saveta tvrde da se ta sednica nikada nije ni održala.
-Potpisi koji se nalaze na dnu nisu tih ljudi. Njihova izjava glasi da nisu ni pismeno ni usmeno dali ostavke na svoje funkcije. Vrlo siptomatično je i to da je predsednik Saveta ostavku podneo 5. avgusta, a kao datum sporne sednice je naveden 25. decembra, obrazložio je Lazić.
Blaža Knežević je rekao da su izbori za savete mesnih zajednica održani pre godinu dana bili pre svega građanski, ali da Gradska uprava vrši pritiske na Mesne zajednice u kojima su pobedili ljudi koje je podržao SNS. Knežević smatra da, kako se približavaju lokalni izbori, lakalna vlast na sve perfidnije načine pokušava da uruši te MZ.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa