26. februar 2015.26. feb 2015.
U KANCELARIJI ZA MLADE GRADA ŠAPCA PREDSTAVLjEN NOVI PROJEKAT

PONOVO ROK U „RUPI“

Želeći da pokrenu šabačke demo bendove ali ožive i petak u gradu i nekadašnji popularni Klub „Rupu“ Kancelarija za mlade grada Šapca realizovaće novi projekat uz podršku Kulturnog centra. Tako će svakog petka mladi od deset časova do jedan sat posle ponoći u Klubu „Rupa“ imati priliku da čuju po jedan demo bend.
- Na ovaj način želimo da promovišemo šabačke demo bendove. Ulaz će biti besplatan, a sredstva od prodatog pića biće na kraju meseca u dogovoru sa izvođačima i Kancelarijom za mlade usmerena u humanitarne svrhe ““ rekao je Milutin Stanković, odbornik Skupštine grada, na konferencija za novinare u ponedeljak.
Po rečima Nikole Mikića, koordinatora projekta „Petak za mlade“, ovo je savršena prilika za demo bendove da se predstave šabačkoj publici.
- Iz priča starijih znam da je „Rupa“ nekada bila veoma aktivna a onda je sve stalo. Tako mi je na pamet došla ideja da sa ponovo aktiviraju svirke i da malo zaživi rok u ovom gradu. Ovim putem bih se zahvalio svim demo bendovima koji su pristali da učestvuju u realizaciji projekta i koji su voljni da pomognu ““ dodao je Mikić.
Osim što će mladima pružiti uživanje uz rok zvuke petkom uveče demo bendovi će međusobno okušati snage. Kako je jedan deo zamišljen kao i takmičarski glasanje za najbolje vršiće se na fejsbuk stranici Kancelarije za mlade. Pobedniku će pripasti nagrada u vidu besplatnog snimanja promo singla.
- Kod nas nema puno klubova za svirku kada je u pitanju rok muzika tako da je ovo dobra afirmacija za sve nas. Očekujemo dobar odziv s obzirom da većina ljudi koji slušaju ovu vrstu muzike govore da su željni takve svirke i dešavanja. Promo singlovi nam mnogo znače tako da je ova nagrada odlična ““ istakao je Tomislav Đukinić iz grupe grupe „Sprž“ koji će već ovog petka od deset časova uveče nastupiti u Klubu „Rupa“.
Naredne četiri sedmice mladi će imati priliku da se zabave uz zvuke demo bendova „Anemona“ 13. marta, „Supermensi“ 23., „Carpal Tunnel“ i gosti 27. i „Convoy“ 3. aprila.
O. G.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa