22. april 2010.22. apr 2010.
UPRAVA ZA AGRARNA PLAĆANjA ““ ŠABAC

PRVI USLOV EVROPSKE UNIJE

Iznos novca registrovanim poljoprivrednim gazdnistvima po hektaru ove godine povećan sa 12.000 na 14.000 dinara. S obzirom da većina budžeta odlazi na direktna plaćanja, sredstva iz investicionih fondova
Evropske unije pospešiće celokupno poslovanje poljoprivrede Srbije. Prvi podsticaj za poljoprivredu biće za kupovinu novih traktora, hladnjača, silosa i druge opreme
Uprava za agrarna plaćanja je prva specijalizovana institucija koja se bavi isključivo isplatom subvencija poljoprivredi. U saradnji sa komisijom Evropske unije ova ustanova otvorena je u Šapcu 19. oktobra 2009. godine.
Postoje republičke ustanove koje nisu vezane za glavni grad, i kako je lokalna samouprava u Šapcu imala razumevanja i bila najbrža mi smo rešili da upravu osnujemo u ovom gradu. Ovaj korak je napravljen i radi zapošljavanja građana i van Beograda, istakao je direktor Dejan Serdar.
Uprava za agrarna plaćanja je jedan od osnovnih instrumenata preko kojih se isplaćuju subvencije poljoprivrednim proizvođačima u celoj Evropskoj uniji, a njeno osnivanje je uslov da Srbija koristi pretpristupne fondove EU namenjene agraru.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa