22. april 2010.22. apr 2010.
IMA LI ŠABAC OPOZICIJU?!

Bez slike i tona

Pojednostavljeno. Odsustvo medija je pasiviziralo opoziciju? U potpunosti. Zbog toga sam i postavio pitanje zašto se ne proda televizija? Zašto da mi iz budžeta svakog meseca za tu televiziju izdvajamo 1.600.000,00 dinara? Valjda je sad svima jasno zašto
U potrazi za odgovorom na pitanje: Kud se dede šabačka opozicija?; razgovaramo sa gospodinom Slobodanom Nikolićem, Članom gradskog veća i potpredsednikom Narodne seljačke stranke.
Pasionirani politički mazohisti sećaju se gospodina Nikolića iz prethodnog saziva gradskog parlamenta kao jednog od najžešćih kritičara i oponenata vladajućoj većini.
Otkuda vi u Veću?
- Opšte je poznato da sam dugo radio u nevladinom sektoru i da smo u tom periodu povukli najveći broj donacija. Tako da me je to kvalifikovalo, pošto sam upravo i sada zadužen za saradnju sa nevladinim sektorom, sa Rusijom i bratskim gradovima. Inače, ne smatram se ni opozicionarem, ali ni delom vlasti. Ako biste pogledali zapisnike odluka gradske vlade, videli biste da sam vrlo kritičan prema pojedinim odlukama, naročito prema onima koji se tiču poljoprivrede.
Kada smo već kod toga, da li je tačno da su sredstva predviđena budžetom za unapređenje naše posrnule poljoprivrede neiskorišćena i vraćena u gradsku kasu?
- Tačno je. Čak su ostala neiskorišćena i ona sredstva predviđena prošlogodišnjim budžetom.(!?) Nešto malo je potrošeno na put u Beč, na sajam poljoprivrede, kopanje nekih bunara, i to je sve. I inače ta su sredstva jako mala i iznose tek oko jednog procenta budžeta, mada sam se zalagao da se popnu na nekih pet procenata.
Zašto? Da bi se više vratilo?...
To treba pitati Direkciju za poljoprivredu kojoj više smeta bezidejnost nego nemanja sredstava.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa