5. mart 2015.5. mar 2015.
NASTAVLjA SE PROJEKAT KANCELARIJE ZA MLADE „MALA MATURA“

BESPLATNI ČASOVI PRIPREMNE NASTAVE

Po drugi put Kancelarija za mlade grada Šapca realizovaće projekat „Mala matura“. Namenjen učenicima osmih razreda sa teritorije grada Šapca projekat ima za cilj obezbeđivanja besplatne pripremne nastave koja će im omogućiti upis željene srednje škole, rečeno je na konferenciji za novinare proteklog ponedeljka.
- Obezbedili smo i prostor i predavače koji će sa njima raditi po onim testovima koje dobiju u zbirci za pripremu male mature. Predmeti su pre svega srpski i matematika iz kojih imaju najveći obim gradiva, a zatim biologija, geografija, hemija, fizika i istorija. Projekat kreće od subote 14. marta i trajaće sve do prijemnog. Predavači su mladi stručni ljudi koji nemaju stalno zaposlenje. Na ovaj način pomažemo i mladim ljudima koji nemaju posao, a opet i osmacima da se pripreme za prijemni ispit ““ rekla je Naila Mehmedović, direktorka Kancelarije za mlade.
Nastavljajući po uhodanom programu nastava će se održavati tokom vikenda u periodu od 10 do 13 časova. Dvočasovna subotnja nastava predviđena je za srpski jezik i književnost, a nedeljna za matematiku. Ostalih sat vremena predviđeni su za predmete iz kombinovanog testa.
- Tih predmeta iz kombinovanog testa je pet i oni će se smenjivati naizmenično svakog vikenda tokom trajanja ovog kursa. Ono što je novo ove godine to je da ćemo održavati mesečne roditeljske sastanke na kojima će steći uvid kako u prisustvo tako i u kompletan rad svog deteta u smislu zalaganja i aktivnosti na času, izrada domaćih zadataka. Apsolutno smo spremni za ovaj projekat. Neki nastavnici su od prošle godine, neki su novi. Želim da pohvalim ovaj projekat zato što omogućava deci i roditeljima da ne plaćaju časove što je praksa u poslednje vreme u našoj zemlji. Imamo jako dobre povratne informacije što se tiče prošlogodišnjeg uspeha naših đaka. Devojčica iz OŠ „Majur“ ostvarila je najbolji rezultat na prijemnom ispitu iz matematike u svojoj školi. Pozivamo sve đake osmog razreda da nam se pridruže na našem projektu ““ dodala je prof. matematike Nađa Tršić, koordinator projekta, istakavši da će samo redovnim pohađanjem nastave uz ustaljeni ritam osmaci imati veliku korist.
Projekat, sve do početka završnih ispita tokom narednih vikenda, realizovaće mladi profesori Ivana Pavlović, Jelena Đukanović, Miloš Marković, Miroslav Panić, Marko Nikolić i Nađa Tršić. Svi zainteresovani za besplatnu pripremnu nastavu mogu se prijaviti na telefon Kancelarije za mlade 015 314 031 ili mobilni 065 939 6 939 do petka.
O. Gavrilović

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa