5. mart 2015.5. mar 2015.
UČENICI PRODUŽENOG BORAVKA OŠ „NATA JELIČIĆ“ ODIGRALI HUMANITARNU PREDSTAVU

MALA DECA VELIKOG SRCA

Kada je najpotrebnije oni su tu da pruže nesebičnu ljubav i toplinu iskrenog dečjeg srca. Srca koja su proteklog ponedeljka kucala kao jedno za drugare iz porodice Fafulić. Pesmom, igrom, recitacijama učenici Produženog boravka OŠ „Nata Jeličić“ zagrejali su duše svih prisutnih na svojoj osmomartovskoj predstavi humanitarnog karaktera.
- Meni je bilo mnogo drago i lepo da pomognem ovoj porodici. Na početku je bilo malo treme ali posle ne. Lepo je kada se pomogne drugome tako da bih pozvala sve da nam se pridruže sledećeg puta ““ rekla je Mija Popović, učenica prvog razred koja je nastupila sa drugaricama u baletskoj tački.
Po ko zna koji put zajedno sa svojim učiteljem Veskom Isailovićem pokazali su ne samo talenat već i onu stranu ličnost za koju su mnogo stariji odavno zaboravili.
- Jedan mislilac je rekao: „Imamo jedino ono što dajemo“. Rukovodeći se tom mišlju krenuli smo u još jednu humanitarnu akciju i siguran sam da se na ovome neće zaustaviti. Planiramo i dalje akcije sa Humanitarnim udruženjem „Ana“ sa kojim imamo sjajnu saradnju. Obezbedili su mnogo toga. Akcija je sprovedena na nivou cele škole gde su svi učitelji i razredne starešine u svojim odeljenjima prikupljali novac za porodicu Fafulić čijih su troje dece naši učenici ““ dodao je učitelj Vesko.
Humanitarno udruženje „Ana“ i ovoga puta pridružilo se deci velikog srca podržavši ih u nameri da pomognu onima kojima je to najpotrebnije.
- Uvek se radujem kada mogu da sretnem ljude koji razmišljaju na isti način kao i članovi mog udruženja. Ovo je jedan divan primer, divna saradnja koja se do sada pokazala veoma uspešnom. Nadam se da će ubuduće biti tako. Humanitarno udruženje „Ana“ postoji već pune dve godine. Bazirano je na osnovnim principima na kojima treba da počiva jedno humanitarno udruženje, na samostalnosti, solidarnosti, dobrovoljnosti. Svi članovi Humanitarnog udruženja „Ana“ rade volonterski. Ono što nas vezuje i spaja u jednu pozitivnu celinu je ljubav prema čoveku, velika empatija koja nas pokreće i motiviše da i pored svih naših osnovnih obaveza pronađemo vreme i smišljamo nove načine kako da pomogne ljudima kojima je pomoć potrebna. Ovo je jedan od takvih primera ““ istakla je Vesna Milekić, predsednica Humanitarnog udruženja „Ana“.
Podršku drugarima iz Produženog boravka dale su i volonterke Humanitarnog udruženja „Ana“ i učenice osmog razreda OŠ „Nata Jeličić“ u Drenovcu Jelica Nešković, Aleksandra Jelić i Milica Vujičić.
- Volontiramo od samog osnivanja Udruženja „Ana“. To me ispunjava i srećna sam kad pomažem. Najlepše nam je kada vidimo osmehe na licima ljudi kojima smo pomogli ““ rekla je Jelica.
Po završetku predstave samohranoj majci Azri Fafulić, koja je imala samo reči zahvalnosti svima koji su im pomogli, uručena su prikupljena sredstva u iznosu od 21.400 dinara, kao i paketi sa hranom, odećom, obućom, sredstvima za higijenu koju su zajedničkim snagama prikupili mali humanitarci i Humanitarno udruženje „Ana“.
O. Gavrilović

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa