5. mart 2015.5. mar 2015.
IZMEĐU REDOVA

STARAĆEMO SE

Ako je i od prirode, dosta je. Baba Marta se naistresala, i sa neba i iz zemlje. Red je da sad malo i odmori. Nismo ni prošlo proleće zaboravili. Neka nas malo i priroda ostavi na miru. Ovako nemirne.
Srbija dobila i takozvanu vladu u senci. Kod nas se sve tako nešto dešava, po onoj narodnoj “Šorom šajke a Dunavom čeze“.
Ustvari, kakve vremenske prilike vladaju u ovom podneblju, poneki politiku moraju da opšte i iz zaklona. To jest, iz senke.
I šta sad da radi onaj narod koji se i onako jedva snalazi između osvetljenog i manje svetlijeg životnog prostora. Jedni će hodati sunčanom, drugi hladovinijom stranom ulice. Pa ko gde stigne.
Zaluđuju se ovi naši nadriekonomisti, pa i oni koji znaju da računaju, te predlažu da se u ovoj zemlji uvede i nekakva nova kategorija nazvana lični bankrot. Još nam samo i to treba. Bankrotirale pojedine banke, bankrotirale mnoge firme, pa sad da bankrotiraju i pojedinci. E, je...
Još kažu da će nam po tom sistemu, dakle u slučaju ličnog bankrotstva, uvesti još i staratelje. Pa mi ne znamo ni šta ćemo sami sa sobom a kamo li da pored sebe imamo i nove porodične staratelje. Staraćemo se sami.
Prepucavaju se naši poslanici oko toga treba li oni da plaćaju putarinu na auto putu ili ne. Jedni su za plaćanje, drugi, razume se, protiv. S tim što i jedni i drugi nemaju u vidu da veliki broj stanovnika ove zemlje nije ni video auto put a kamo li da razmišlja o tome treba li da plaća putarinu ili ne. Kod nas se istim putem ide uvek u dva pravca. Pa ko gde stigne!
Branko Jelić

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa