5. mart 2015.5. mar 2015.
GRADONAČELNIK U POSETI POCERSKIM SELIMA

Administracija u sluŽbi grada i sela

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović prošle srede je sa saradnicima posetio Krivaju, Bukor i Slatinu, gde je sa meštanima razgovarao o aktuelnim temama i problemima sela. Imajući u vidu da je Krivaja razuđeno selo sa velikim brojem staračkih domaćinstava, Dragica Alimpić, šef Mesne kancelarije u Krivaji, naglasila je da su poljoprivrednici zadovoljni zbog pomoći prilikom registracije, odnosno preregistracije, i pozvala meštane koji do sada nisu obavili ovaj posao da to učine do kraja meseca.
Posle obilaska škole u Krivaji, gradonačelnik Šapca posetio je poljoprivredno gazdinstvo Dragana Ilića u Bukoru, koji se bavi uzgojem tovnih svinja i ratarstvom. Kako je Ilić naveo, odgoj svinja je primarna delatnost kojom se bavi, a niska otkupna cena u poslednjem periodu jedan od najvećih problema sa kojima se sreću poljoprivrednici u njihovom kraju. Naročito je pohvalio subvencije Grada za poljoprivredu i povećan fond koji će ove godine biti opredeljen kao pomoć poljoprivrednim proizvođačima.
U razgovoru sa meštanima, gradonačelnik Nebojša Zelenović je kao cilj Gradske uprave naveo nastojanje da se svim građanima u selu omoguće dobri uslovi za život i rad.
- Važno je da se postupak preregistracije u svim selima odvija po planu i nesmetano, a da odgovorna gradska administracija uradi najveći deo posla umesto građana. Ovih dana najavljene su velike količine padavina, a imamo već prijavljeno nekoliko klizišta u Krivaji. Sve što je u nadležnosti Grada Šapca biće urađeno kako bi se zaštitili građani i njihova imovina, poručio je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.
Gradonačelnik je posetio i domaćinstvo Trifunovića u Slatini, koje se primarno bavi uzgajanjem jagoda. Tom prilikom, Mile Trifunović istakao je značajnu pomoć Grada prilikom finansiranja kopanja dubinskog bunara 2008. godine, posle čega su dodatno proširili proizvodnju.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa