12. mart 2015.12. mar 2015.

KOMISIJA ZA KONTROLU KRITIČNIH TAČAKA

Analizirajući aktivnosti u periodu obilnih kiša i izlivanja Dobrave i Dumače početkom marta, komandant Štaba za vanredne situacije, gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović na nedavnom zasedanju istakao je predan rad i dobru koordinaciju članova Štaba. Posebno je zahvalio građanima koji su angažovali svoja sredstva i mehanizaciju da pomognu ljudima u nevolji, ne tražeći nadoknadu za to, kao i rukovodstvima mesnih zajednica čija je teritorija bila ugrožena.
- Sagledali smo sve kritične tačke na terenu i zato smo danas formirali komisiju koju čine direktori Vodovoda i Direkcije za poljoprivredu i načelnik Odeljenja za opštu upravu Gradske uprave grada Šapca. Njihova obaveza je da do kraja marta, zajedno sa predsednicima mesnih zajednica i VP „Sava“, naprave pregled kritičnih tačaka u Gornjoj Vranjskoj, Varni, Jevremovcu, Grušiću, Pocerskom Metkoviću, Oridu, Mrđenovcu, Orašcu i Jelenči. Nakon toga imaćemo jasnu sliku na osnovu koje ćemo u aprilu početi radove kako bi bili spremni za eventualne nove opasnosti, naveo je komandant Štaba za vanredne situacije Nebojša Zelenović.
On je takođe podsetio da nasip na reci Savi i dalje predstavlja najveću opasnost za grad Šabac.
- JVP „Srbijavode“ informisalo me o toku pregovora sa međunarodnim fondovima koji se odnose na projekat nasipa u delu Drenovac-Čevrntija. Novac još nije obezbeđen i ne znamo kada će radovi na nasipu početi. Država bi trebalo da obezbedi 2,5 miliona evra za izvođenje radova, kako bi grad sa 120.000 stanovnika bio bezbedan, ukazao je komandant Štaba za vanredne situacije, gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa