12. mart 2015.12. mar 2015.
AKTIVNOSTI KANCELARIJE ZA MLADE

PROJEKAT „GRAD DOBRIH DOMAĆINA“

Šabačka Kancelarija za mlade učestvovala je u projektu „Grad dobrih domaćina“, koji realizuje Kancelarija za mlade iz Novog Pazara
Već duži niz godina novopazarska kancelarija za mlade u saradnji sa Ujedinjenim nacijama sprovodi multikulturalne programe u okviru projekta „Unapređenje ljudske sigurnosti u jugozapadnoj Srbiji.“ U okviru ovog programa, posle manifestacije „Snaga različitosti“, od 2013. godine realizuje se projekat „Grad dobrih domaćina“. Među gostima ovogodišnje manifestacije našli su se i predstavnici šabačke Kancelarije za mlade, koji su tokom trodnevnog boravka bili smešteni u Prijepolju.
- Veoma nam je drago što su kolege iz Novog Pazara pozvali našu organizaciju da učestvujemo u tradicionalnom projektu. Cilj manifestacije je povezivanje učenika osnovnih škola sa područja čitave Srbije, i bratimljenje škola iz različitih regiona. Kancelarija za mlade grada Šapca se pobratimila sa Kancelarijom za mlade iz Prijepolja, a priliku da se upoznaju i druže sa svojim vršnjacima iz jugozapadne Srbije imalo je 36 učenika iz Osnovne škole „Laza Lazarević“ i Osnovne škole „Janko Veselinović“. Zahvaljujem se rukovodstvu ovih škola koje su prepoznale značaj događaja i ukazale poverenje Kancelariji za mlade. Zahvalnost dugujemo i organizatora, kako na samom pozivu, tako i na uslovima boravka i pažnji koju su nam posvetili. Osim Šapčana, u projektu „Grad dobrih domaćina“, učestvovali su predstavnici Loznice i Jagodine. Susrete je obeležilo dobro raspoloženje, druženje i sklapanje novih prijateljstava, istakla je direktorka Kancelarije za mlade Nela Mehmedović.
Ujedinjene nacije i Kancelarija za mlade Novi Pazar žele da upravo kroz bratimljenje škola ponovo ožive nekadašnji program razmene učenika.

M.S.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa