12. mart 2015.12. mar 2015.
POČELE PRIPREME ZA ŠESTI CERSKI MARŠ

SEĆANjE NA MOMČILA GAVRIĆA

Prošle subote Udruženje građana „Cerski marš“ održalo je III redovnu Skupštinu, već po tradiciji u prostorijama MZ „Kamenjak“ u Šapcu. Na taj način zvanično su otpočete pripreme za VI Cerski marš. Skupština, kao najviši organ udruženja doneće odluku o datumu održavanja ovogodišnjeg marša, usvojiće izveštaj o radu i program rada za sledeću godinu.
-Novina je što ćemo, od ove godine, za svaki marš, imati određenu temu, ličnost čiji život i postignuća pokazuju ko smo, šta smo, kakvi smo bili i kakvi bi trebali biti da bi bili dostojni svojih predaka. Ove godine to je Momčilo Gavrić, najmlađi vojnik svih armija u Velikom ratu. Priča o njemu i njegov životni put pokazuje nam sve naše lepe i nenadmašne karakterne crte, ali i naše nesrećne izbore i uništene napore. Ove godine na Cer ćemo marširati pod sloganom : „Mladosti probudi se, Srbija zove“, rekao je na samom početku Božidar Katić, predsednik UG “Cerski marš“.
Pored usvajanja akata udruženja, izveštaja o radu i programa rada za ovu godinu, Skupština je i razrešila i imenovala pet novih članova upravnog odbora. Odlukom skupštine VI Cerski marš ove godine održaće se u nedelju, 16. avgusta, na dan kada je počela Cerska bitka. Planirano je da ovogodišnji marš prati i više različitih manifestacija, ali više detalja o tome, kao i programu marša organizatori će izneti kasnije.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa