12. mart 2015.12. mar 2015.
ODRŽANO DRŽAVNO PRVENSTVO U KROSU

NAJBOLjI AMELA I NEMANjA

Protekle subote Šabac je bio domaćin 64. Prvenstva Srbije u krosu. Na novoj stazi na Starom gradu učestvovalo je više od 350 takmičara iz 39 atletskih klubova iz cele Srbije. Organizator je bio AŠK Tempo, a pokrovitelj je bio grad Šabac. Šabac je poslednji put bio domaćin državnog Prvenstva 1953. godine.
Najbolji atletičari u Srbiji potvrdili su svoj nivo. Šapčanin Nemanja Cerovac, atletičar AK Crvena Zvezda, bio je prvi u konkurenciji seniora na 8.000 metara. Najbolja seoniorka na stazi od 5.000 metara bila je Amela Terzić iz Novog Pazara.
Nađa Cerovac iz AŠK tempo postala je prvakinja države u juniorskoj konkurenciji. Najveća nada AŠK Tempo Jagoda Zečević morala je da odustane zbog povrede.
Dinamo iz Pančeva je bio prvi u ukupnom plasmanu, dok je AŠK Tempo izborio treće mesto.
Prvenstvo je otvorio gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.
Trčalo se prvi put na novoj stazi na Starom Gradu. Borko Antonić naveo je da je izuzetno zadovoljan infrastrukturom. Generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković objasnio je da ova organizacija više neće stajati iza takmičenja koja se organizuju na hipodromima, jer su lokalne samouprave izdvajale sredstva za uređenje konjičkih staza, a to se računalo kao davanja za atletiku.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa