12. mart 2015.12. mar 2015.
STRELIČARSKI KLUB ŠABAC: POČELE PRIPREME ZA SEZONU NA OTVORENOM

SPREMNI ZA NOVE IZAZOVE

U susret otvaranju takmičarske sezone na otvorenom trener i sekretar Streličarskog kluba Šabac Vladeta Mišković prošle srede, 11. marta, preneo je svojim članovima iskustva sa nedavno održanog dvodnevnog seminara streličara u Beogradu. Govoreći o malim tajnama jednog od najvećih trenera na svetu Južnokorejca Suka, Mišković je istakao da je veoma važno da članovi usvoje nova znanja radi unapređenja svojih veština, a samim tim i postizanja što boljih rezultata.
- Trudimo se da damo sve od sebe na svakom turniru iako su uslovi za treniranje, pogotovo u zimskom periodu, gotovo katastrofalni. Treninzi će se svakako intenzivirati. Pucanje na otvorenom prostoru razlikuje se od pucanja u dvorani. Prvo, distance su veće i to sedamdeset i devedeset metara u odnosu na dvoranskih osamnaest. Tu je i uticaj vremenskih uslova, kiše, vetrova. Za vreme grmljavine se ne gađa. Kao i svake godine u proleće se selimo iz hodnika Sportske hale „Zorka“ na teren bivše kasarne na Savi. Izuzetno je pogodan jer ne postoji opasnost od ometnja i prolaska ljudi. Ovaj sport volimo tako da nam ništa nije teško pa ni loši uslovi u kojima treniramo ““ dodao je trener Mišković.
I pored neadekvatnih uslova za usavršavanje ove nadasve viteške veštine članovi su tokom protekle sezone u zatvorenom prostoru uspeli da osvoje četiri odličja i to dva u pionirskoj i dva u seniorskoj konkurenciji.
- Imali smo u pionirskoj konkurenciji po jednu zlatnu i bronzanu medalju, ekipnu medalju u senirskoj konkurenciji muškarci olimpijski luk i bronzanu u pojedinačnoj konkurenciji seniori muškarci olimpijski luk. Tu je inače i najveća konkurencija. Smatram da su ove četiri medalje priličan uspeh za nas s obzirom na konkurenciju i dimenzije kluba. Držimo se negde oko prve četvrtine ukupnih plasmana. Sa svim rezultatima iznad smo polovine što može biti veoma značajno ““ istakao je predsednik kluba Leontije Trivanović, sudija i instruktor.
Zadovoljna uspehom bila je i ovogodišnja debitantkinja u pionirskoj konkurenciji Teodora Nedeljković, učenica sedmog razreda OŠ „Nikolaj Velimirović“.
- Ovaj sport sam zavolela od malih nogu. Sama sam se zainteresovala za njega i pronašla sve podatke i informacije. Tek kad sam došla u određene godine mogla sam da se učlanim u Streličarski klub Šabac. Bilo bi lepo da nam se priključe svi oni koji vole ovaj sport jer je stvarno izuzetan ““ poručila je ova nadasve talentovana trinaestogodišnjakinja, osvajač zlatne medalje u Sportskom centru „Kovilovo“ u Beogradu i bronzane u Temerinu.
Novim Zakonom o oružju luk se više ne svrstava u kategoriju oružja tako da je njegovo nabavljanje samim tim pristupačnije i za mlađe uzraste koji bi hteli da se bave ovim sportom. Kako ističu u Streličarskom klubu Šabac svako je dobrodošao da im se pridruži.

O. Gavrilović

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa