12. mart 2015.12. mar 2015.
FUDBAL PRVA LIGA SRBIJE ““ 16. KOLO

ODBRANjEN PENAL I PONIŠTEN GOL

BSK ““ Mačva 1:0 (0:0)
Borča ““ stadion FK „BSK“. Sudija: Aleksandar Živković ( Niš), pomoćnici: Slađan Rajković (Obrež) i Miloš Jovanović (Zaječar). Žuti kartoni: Stanković, Jovanović i Ivić (BSK), Dobrašinović i Okoro (Mačva). Strelac: Mićun Bujišić (BSK).
BSK: Puletić, Stojković, Grbić, Petrić, Lukić (Stanković), Ivić, Dabić (Lapčević), Stojković, Kordić, Jovanović, Ahmetović (Bujišić).
Mačva: Stepandić, Pejović, Spasenović, Radovanović, Prodanović, Đukanović, Krmar (Ruben), Dobrašinović (Srdić), Živanović, Milinković, Tomić.
Prolećni deo i nastavak prvenstva odigran je prošle subote, pošto je zbog loših vremenskih uslova i velikih padavina isti odložen za jednu sedmicu. Nažalost, uslovi za igru bili su izuzetno loši a više od polovine terena bilo je pod vodom. Već posle desetak minuta igre, teren se pretvorio u blato. Nisu postojali objektivni uslovi za igru. Bilo je pitanje samo ko će se bolje snaći u nemogućim uslovima.
Borča je Mačvu sačekala sa nekoliko starih i iskusnih igrača, koji nisu promenili sredinu i sa ostatkom podmlađenog sastava. Igrali su izuzetno angažovano i agresivno od samog starta. Prvih desetak minuta domaći su izveli tri kornera, da bi posle toga Mačva preuzela inicijativu. Gosti su imali više od igre. Mačva je posle šuta Krmara, koji je odbranio golman domaćih Puletić, postigla gol. Lopta se odbila do Dobrašinovića, koji je pritrčao i poslao loptu u mrežu, ali je uverenje pomoćnog sudije bilo da je Dobrašinović bio u ofsajd poziciji pa je gol poništen.
U nastavku susreta, uslovi za igru su bili apsolutno nemogući. Oba tima nisu mogla da naprave bilo kakvu akciju. Igralo se uglavnom na sredini terena a opšti utisak je bio da se gol neće postići. U 79. minutu, u šesnaestercu Mačve, dogodio se kontakt telima, domaćeg igrača koji nije bio u šansi i novajlije Mačve, Rubena, što je za glavnog sudiju Živkovića, bilo dovoljno da kazni goste, najstrožom kaznom i dosudi jedanaesterac za domaći BSK. Stepandićeva odbrana sa bele tačke nije bila dovoljna da se bar bod donese u Šabac, jer je rezervista Bujišić, na odbijenu loptu, iz mrtvog ugla uspeo da pogodi cilj. Do kraja utakmice, Mačva je imala dva obećavajuća napada koja nije uspela da realizuje, pa se prekidima i izbacivanjem lopte BSK spasao i sačuvao sva tri boda.

Interesantan je i podatak da Mačva već sedam ili osam sezona i jesenje i prolećno prvo kolo gubi, bez obzira da li je gost ili domaćin. Takođe, Mačva nije pobedila u prethodnih petnaest utakmica kada je na poluvremenu rezultat bio nerešen.
Naredno 17. Kolo Mačva je igrala juče, dočekavši ekipu Bežanije, koja je takođe na startu prolećnog dela doživela poraz, pa je za obe ekipe utakmica od velikog značaja. Za vikend, u nedelju Mačva gostuje ekipi Petrovca, a izveštaji sa ovih utakmica biće u narednom broju „Glasa Podrinja“.

Slobodan M. Teodorović

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa