12. mart 2015.12. mar 2015.
TEKVONDO KLUB ŠABAC

ZLATO I BRONZA

Proteklog vikenda, u Holandskom gradu Ajdhovenu, održan je 42 po redu otvoreni međunarodni tekvondo turnir „Dač open 2015“, koji je visoke G2 klase i najjači u Evropi. Na dvanaest borilišta u tri dana za medalje se borilo preko 2.000 takmičara iz blizu 100 zemalja iz celog Sveta. Reprezentacija Srbije je brojala oko 90 takmičara a među njima, iz tekvondo kluba „Šabac“, su nastupila dva kadeta, Marko Marković i Mateja Vučinić.
Marko Marković je osvojio zlatnu medalju u kategoriji do 65 kilograma, pobedivši u finalu grčkog takmičara, dok je Mateja Vučinić bronzanu medalju u kategoriji do 57 kilograma osigurao pobedom nad Nemcem ali je polufinale izgubio od Mađara koji je kasnije osvojio zlato.
- Rezultat naših takmičara u Holandiji je ravan podvigu jer na ovakvim turnirima je za borce veliki uspeh i svako pređeno kolo. Ponosni smo jer je Marko jedini muški takmičar reprezentacije Srbije koji je osvojio zlato. Osvajanjem medalja na „Dač open 2015“ Marko Marković i Mateja Vučinić su sigurni reprezentativci Srbije za odlazak na Evropsko kadetsko prvenstvo koje će biti održano u Strazburu u Francuskoj ove godine, početkom jula meseca. Sada nas ne opterećuje jurnjava bodova na međunarodnim turnirima pa ćemo se posvetiti pripremama po svom optimalnom planu.
Predstojećeg vikenda idemo na kadetsko prvenstvo Srbije u Beograd i očekujemo dobre rezultate našeg mladog tima koji je po svim pokazateljima najperspektivniji u Srbiji i nadamo se da će tako i ostati, rekao nam je Jovan Dedić trener tekvondo kluba “Šabac“.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa