12. mart 2015.12. mar 2015.
IZMEĐU REDOVA

UDAHNIMO NOVO VREME

Ova Baba Marta se baš natoprčila na nas. Te sneg, te kiša, te vetar... samo poneki suv dan. Ako smo već namerili u tu savršenu i uređenu Jevropu, e pa onda bi trebalo menjati i vremenske prilike, odnosno neprilike. Neće to moći tako, mi Srbi napred, klima nazad. A jok.
Jedno naravoučenije kaže “Udahnite novo vreme“. Vala baš, samo što se mi nećemo nešto naudisati lepote. Nit su nam naklonjene te vremenske prilike, a ni one životne koje čine standard. Jedva di“™ućemo.
Pišu mediji o jednom Ameru koga su proglasili najvećim baksuzom na svetu. Vele, kupio čovek tiket, osvojio milion dolara, pa u međuvremenu izgubio taj isti loz i nikom ništa. Mora da je taj srećnik naše gore list. Tako i mi izvučemo kojekakve premije, ali ih retko ko dobije.
Tamo negde u pomenutoj Jevropi, oni što nemaju šta pametnije da rade, u arheološkim iskopavanjima pronašli i dve perece stare oko trista godina. Eto ti sad, i to mu dođe kao neka zanimljivost. Pa kod nas su mogli naći ne dve već mnogo više, i to bez iskopavanja.
Obeležen i svetski dan spavanja. E svašta. Doduše, ovo je u okviru medicinskog aspekta, samo što je to kod nas i van naučnog proučavanja prisutno u velikoj meri. Naročito dnevno spavanje, koje mnogi zastupaju i u okviru radnog vremena. Čak i budni, spavaju.

I kad smo kod tih naučnih saznanja, Svetska zdravstvena organizacija ocenila je da milioni mladih ljudi rizikuju da izgube sluh zbog slušanja glasne muzike. Pa zato su naši mladi antisluhisti. Kao i većina muzičara, falširaju po sluhu.
Najavljeno je da će Reprezentativni Policijski sindikat Srbije organizovati sutra protestnu šetnju od Vlade do zgrade Predsedništva. I šta sad da očekujemo, da će ih u tom procesu obezbeđivati narod, pa ako budu nestašni, proradiće vrljike, jer narod nema pendreke.
Pojedini naši političari prepiru se, što bi narod rekao nadlajavaju se, preko javnih glasila. Pa jedan poručio drugom koješta preko novina a ovaj odgovorio slične koještarije preko televizije. I tako iz dana u dan. Što li se lepo, kao sav ostali narod, ne nađu pa u samoći isvađaju i iznaružuju a ne da opterećuju ovaj i onako opterećeni narod.
U Šapcu nedavno održan sajam rukotvorina, starih i umetničkih zanata nazvan “Etno bazar“. Eh, da je nazvan “Pazar“, možda bi se i više kupovalo, ovako se više bazarilo. Da se napoje oči, uvek gladne, naročito kad je džep prazan.

BRANKO JELIĆ

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa