19. mart 2015.19. mar 2015.
FUDBAL PRVA LIGA SRBIJE ““ 17. KOLO

BLEDO IZDANjE ““ SAČUVAN BOD

Mačva ““ Bežanija 1:1 (0:1)
Šabac - stadion Mačve. Gledalaca 1.500. Sudija: Igor Paunović (Kladovo). Pomoćnici: Dejan Najdić (Soko Banja), Miloš Popović (Niš). Žuti kartoni: Okoro (Mačva), Brujić i Đorđević (Bežanija). Strelci: Đorđević u 43. za Bežaniju i Pejović u 65. za Mačvu.
Mačva: Stepandić 8, Pejović 8, Spasenović 6,5, Radovanović 7, Prodanović 6,5 (Marković 6, od 61. minuta), Đukanović 6,5, Tomić 5,5 (Lazović-, od 87. minuta), Ruben 8, Živanović 6, Milinković 6,5, Lekić 6 (Krmar 7, od 46. minuta).
Bežanija: Knežević 7, Kolunija 7, Matović 6,5, Peković 6,5, Brujić 6 (Subotić ““ Bastajić od 80. minuta), Đorđević 8,5, Jovanović 7, Božičić 7, Divac 8, Govedarica 8, Antelj 8.
Prošle srede odigrano je vanredno kolo prve lige Srbije, pošto je prvenstvo odloženo za jednu sedmicu zbog velikih padavina i loših uslova za igru. Izvanredno pripremljen stadion Mačve, trava kao tepih i nove tribine, samo su mogle da zadive prisutne. Na terenu, igra veoma loša sa obe strane, pokvarila je utisak odličnog ambijenta.
Očekivalo se da Mačva „proradi“, ali za tako nešto u celom toku utakmice nije ni bilo nagoveštaja. Stekao se utisak da crveno-crni igraju sa pet do šest igrača, od kojih se samo izdvajao Ruben, u pozitivnom smislu, a suprotno od toga Tomić i Živanović.
Na utakmici nije bilo posebnih akcija, duplih pasova, dobrih centar šuteva, driblinga, pa je publika još jednom ostala uskraćena da uživa i aplaudira miljenicima. Prvi šut u okvir gola uputio je Ruben u 18. minutu, sa oko dvadesetak metara, dok su gosti u nekoliko navrata pripretili, najpre Divac u 42. minutu, kada je iznudio korner. Posle izvođenja kornera, Đorđević se najbolje snašao i „matirao“ Stepandića.
U nastavku susreta, gosti su imali još nekoliko izglednih prilika. Na svu sreću, prilike nisu realizovali, pre svega odličnim intervencijama Stepandića. Dugo se čekalo da i domaći fudbaleri imaju poziciju za šut. Jedna od svetlih tačaka Mačve, Milinković, imao je priliku u 57. minutu, kada je iz „slobodnjaka“ sa dvadesetak metara, „tukao“ tik pored gola. Posle prekida i ubačene lopte u šesnaesterac gostiju, najbolje se snašao Pejović, koji je uspeo da poravna rezultat na konačnih 1:1. Nakon izjednačenja, Mačva je mogla da preokrene rezultat i da dođe do celog plena, kada je golman gostiju predao loptu Živanoviću. Nažalost, on se nije snašao, promašivši „zicer“.
Suđenje na utakmici nije bilo naklonjeno domaćoj ekipi, ali takvim suđenjem i igrom koju smo videli, Mačva nije bila oštećena.
Slobodan M. Teodorović

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa