29. april 2010.29. apr 2010.
NA REPUBLIČKOM TAKMIČENjU UGOSTITELjSKO-TURISTIČKIH ŠKOLA

ŠAPČANI MEĐU NAJBOLjIMA U SRBIJI

U Nišu je, prošlog vikenda, od 23. do 25. aprila, održano Sedmo republičko takmičenje ugostiteljsko-turističkih škola Srbije, na kojem su učenici Ekonomsko-trgovinske škole iz Šapca postigli značajne rezultate
Predstavnici 32 škole nadmetali su se u oblasti pripremanja i usluživanja jela, u kategoriji kuvar, kulinarski tehničar, konobar i u oblasti turističko-ugostiteljskih smerova, a 25 škola imalo je učesnike koji su se, kao kuvari i konobari, nadmetali u pripremanju i serviranju jela. Takmičenje se odvijalo u elitnim niškim hotelima “Ambasador“ i “Nais“, a četvoročlana ekipa Ekonomsko-trgovinske škole iz Šapca, pokazala je, u zaista oštroj konkurenciji, visok stepen znanja i umešnosti, plasirajući se među najbolje u Srbiji. Šapčani su osvojili ukupno šesto ekipno mesto.
Slađana Tomić i Suzana Vuković, učenice III razreda, osvojile su drugo mesto u pripremi zadatog menija, Vladimir Marković, učenik III razreda, drugo mesto u oblasti konobara, Lazar Prstojević, učenik trećeg razreda (u konkurenciji i sa učenicima četvrtog razreda iz ostalih škola) osvojio je četvrto mesto u oblasti slobodnog izbora jela, pripremajući jelo “šašljik na šabački način“.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa