19. mart 2015.19. mar 2015.
OTVORENA AMBULANTA ZA FIZIKALNU MEDICINU I REHABILITACIJU

DOSTUPNE NAJSAVREMENIJE METODE LEČENjA

Šabac je od ponedeljka bogatiji za savremenu ambulantu fizikalne medicine i rehabilitacije Fizikal centar By SMA. Svečanom otvaranju su prisustvovali predstavnici grada, sportisti i predstavnici medicinske struke.
Bivši rukometaš Vukašin Rajković objasnio je da se na ideju o osnivanju centra došlo kada je njegov prijatelj povredio ahilovu tetivu, a u Šapcu nije imao adekvatne uslove za lečenje. Kroz razgovor sa dr Milanom Mileusnićem, koji je sada i direktor, iz Beograda spontano je došlo do saradnje.
-Rodila se poslovna saradnja iz prijateljstva. Mi smo praktično dr Mileusniću produžena ruka ovde, jer on u Beogradu ima privatnu kliniku i radi ovo već godinama, rekao je Rajković.
Specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije, dr Milan Mileusnić, naveo je da pored različitih vidova dijagnostike, praktično neće biti terapijske procedure vezane za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, koja neće biti pokrivena. Najavio je nemedokamentozno lečenje osteoporoze aparatom biodenziti, kao i inovativne metode za lečenje sportskih povreda za veoma kratko vreme.
Zamenik gradonačelnika Nemanja Pajić istakao je da će grad uvek podržati preduzetnički duh kod mladih ljudi.
-Mislim da to nedostaje Srbiji i na tome treba da radimo. Pored toga što Šabac ima moderan centar za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, ovde će zaposlenje naći četiri fizioterapeuta i četiri doktora medicine. Takođe, šabački sportisti više neće morati da idu da traže pomoć u Beogradu i Banji Koviljači, rekao je Pajić.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa