19. mart 2015.19. mar 2015.
NASTAVLjENA AKCIJA DRVO JE IZVOR ŽIVOTA

MLADI OBNAVLjAJU ŠUME

Prošle nedelje u Očagama, najmanjem mačvanskom selu nastavljena je akcija “Drvo je izvor života“. Tamo su članovi Pokreta zelenih za Bogatić u sadnji sa seoskom osnovnom školom “Laza K. Lazarević“ i donatorsku pomoć rasadnika “Saša“ iz Bogatića zasadili šest sadnica četinara.
- Deca su imala priliku da u okviru predavanja čuju nešto više o uticaju i značaju šuma na životnu sredinu. Učenici su naime u okviru ove akcije uređenja njihovih dvorišta i sami delovali ekološki.
Akcenat smo stavili na eroziju zemljišta i nedostatak vetro-zaštitnih pojaseva. O značaju šuma je izlišno i govoriti, a poguban nedostatak drveća posebno se osetio tokom prolećnih poplava, kaže inženjer zaštite životne sredine Aleksandar Firaunović, predsednik Pokreta zelenih za Bogatić.
Već 22. aprila na Dan planete zemlje, zeleni Mačve pripremaju novu akciju u osnovnoj školi u Salašu Crnobarskom. Tamo će se priključiti globalnoj akciji „Milijardu stabala u jednom danu““ A kada su u pitanju Očage, posebno se zahvaljuju Dragani Kojić, koja vodi Mesni odbor zelenih u ovom selu.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa